Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Werk aan de teugel op Grand Prix niveau

20 april 2017


Dressuurliefhebbers kunnen van 27 t/m 29 oktober hun hart ruimschoots ophalen in Rotterdam Ahoy. Niet alleen geven de beroemde witte Lipizzaners van de Spaanse Rijschool uit Wenen drie schitterende voorstellingen, ook het voorprogramma gaat er  veelbelovend uitzien. Inmiddels heeft de organisatie niemand minder dan Bastiaan de Recht weten te strikken. De 39- jarige Maestro laat het publiek genieten van een subliem staaltje Werk aan de Lange Teugel. Hierbij zal zijn 16-jarige Lusitano ruin Uxeque das Rosas alle Hogeschool oefeningen uitvoeren die ook onder het zadel worden gereden. Een perfecte opwarmer voor 'Het Ballet der Witte Hengsten’, waar de toeschouwers in het hoofdprogramma van kunnen genieten.

Kür op muziek
De kür die Bastiaan met zijn ruin laat zien is oogstrelend en hartverwarmend tegelijk. De karakters van Uxeque en Bastiaan, de emoties, de bewegingen en het spel zijn vertaald naar muziek, speciaal op maat gecomponeerd door Accentmusic. Zonder been en zithulpen, enkel op teugel en lichte zweephulpen, wordt het paard voor de ruiter uit geleid in appuyementen, piaffe, passage en pirouette. Samenwerking, vertrouwen en een optimaal verfijnde communicatie maken dit mogelijk. Bastiaan en zijn Lusitano paard voeren als het ware samen een dans uit, een symbiose van rijkunst en muziek. De flamenco gitaar die te horen is in de kür wordt door Bastiaan zelf bespeeld.

Maestro
Op 16-jarige leeftijd begon Bastiaan aan een opleiding van tien jaar in de Italiaanse klassieke rijkunst. In 2005 sloot hij deze cum laude af met de titel Maestro. Zijn specialisatie werd Werk aan de Hand en Werk aan de Lange Teugel. In Hannover won Bastiaan met Uxeque das Rosas de prestigieuze Barock Show Cup en in de  loop der jaren werden veel paarden door hem opgeleid met alle Grand Prix oefeningen. Op dit moment brengt Bastiaan ook twee van zijn zelf opgeleide paarden uit in de wedstrijdring, waaronder de KWPN merrie Vivendi en de Lipizzaner ruin Siglavy Bonavia.

Brede kennis
Naast zijn brede kennis van verschillende rijstijlen, is Bastiaan ook thuis in de biomechanica. Samen met Erkend Paardendierenarts en chiropractor Amber Koppen runt hij sinds 2011 de Neo-Classical School for the Art of Horsemanship (NCSAH) waar de focus ligt op het fysieke en mentale welzijn van het paard in de training en paardenhouderij. Op zijn revalidatiecentrum Equiscio traint en revalideert Bastiaan samen met Amber veertig revalidatiepaarden per jaar en ook is hij oprichter van het KPW (Keurmerk Paard en Welzijn).

Rotterdam Ahoy is nog bezig met de verdere invulling van het voorprogramma, nadere informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk.    

Kaartverkoop
De shows van de Spaanse Rijschool vinden plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober, aanvang  20.00 uur en op zondag 29 oktober begint de show om 14.00 uur. Toegangsprijzen vanaf € 39,- (excl. service kosten). Tickets verkrijgbaar via www.ticketmaster.nl of 0900 300 1250 (€ 0,60 p/m). Er zijn ook compleet verzorgde arrangementen beschikbaar, zie www.spaanserijschool.nl.  

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER