Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Ahoy voor de 7e maal uitverkoren als gastheer voor unieke show van Lipizzaners

21 februari 2017

Goed nieuws voor alle liefhebbers van de klassieke rijkunst: De Lipizzaners van de Spaanse Rijschool uit Wenen komen weer naar Rotterdam! Al zes maal eerder was Rotterdam Ahoy gastheer van ’s werelds oudste en enige hippisch instituut. Deze frequentie is best bijzonder, want de directie van de Spaanse Rijschool wordt door vele internationale accommodaties benaderd om de prestigieuze shows te mogen presenteren. Slechts één maal per jaar verlaten de Lipizzaners en hun berijders de Barokke Hofburg in Wenen voor een buitenlandse tournee en op 27, 28 en 29 oktober zijn ze opnieuw exclusief te zien in Rotterdam Ahoy! De kaartverkoop voor de komende voorstellingen start 24 februari a.s. om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl.

Wederzijds vertrouwen
Algemeen Directeur Spaanse Rijschool Elisabeth Gürtler kijkt er naar uit om weer naar de Maasstad te komen: "Wij zijn blij om onze show opnieuw te mogen opvoeren in Rotterdam Ahoy. Voor ons is het een genot om te rijden voor echte liefhebbers van de klassieke dressuur, mensen die weten hoe hoog het niveau is van alle oefeningen. Maar ook precies weten welke essentiële rol het wederzijds vertrouwen speelt tussen de paarden en hun berijders om dit te kunnen bewerkstelligen.”

Kroonjuweel
De Piaffe, de Levade, de Courbette en de Capriole. Het zijn stuk voor stuk meesterstukken die de Lipizzaners van de Spaanse Rijschool met hun berijders in het zadel tot in de perfectie beheersen. Het absolute kroonjuweel van de Klassieke Rijkunst en één van de hoogtepunten van de show is echter het 'Werk aan de Lange Teugel’. De ruiter zit in dit geval niet op het paard, maar loopt er vlak achter. Vanuit die positie aangestuurd laat het goed getrainde paard alle zware oefeningen van de Klassieke Rijkunst zien, zoals de Piaffe, de Passage en de Galoppirouettes. De ruiter maakt hierbij slechts gebruik van zijn teugels en zachte stem. Dit vergt een enorm wederzijds vertrouwen en subtiele samenwerking tussen mens en paard. Een ware 'Pas de Deux’.

Kaartverkoop
De shows van de Spaanse Rijschool vinden plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober aanvang, 20.00 uur en op zondag 29 oktober begint de show om 14.00 uur. Toegangsprijzen vanaf € 39,- (excl. service kosten). Tickets verkrijgbaar via www.ticketmaster.nl of 0900 300 1250 (€ 0,60 p/m). Er zijn ook compleet verzorgde arrangementen beschikbaar, zie www.spaanserijschool.nl  

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER