Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Rotterdam voor achtste keer op rij tweede congresstad

11 mei 2015


Rotterdam is voor de achtste keer op rij uitgeroepen tot tweede congresstad van Nederland. De stad was in 2014 gaststad van 31 internationale associatiecongressen. Dat blijkt uit de jaarlijkse statistieken van ICCA (International Congress & Convention Association).

Deze internationale associatiecongressen (die voldoen aan de voorwaarden gesteld door ICCA) brachten in 2014 gezamenlijk ruim 18 miljoen euro aan bestedingen op. De congresmarkt levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de economie. De komst van internationale associatiecongressen (congressen georganiseerd door de wetenschappelijke en verenigingsbranche) naar de stad versterken het imago van Rotterdam als hoogwaardige kennisstad.

“Ons sterke imago als kennisstad is voor organisatoren van grote internationale congressen een belangrijk argument om naar Rotterdam te komen. Het is daarom belangrijk om de Rotterdamse kennisgebieden medical, food en cleantech internationaal te blijven profileren. Van alle bezoekers, geven congresgangers het meeste geld uit. De internationale associatiemarkt geldt bovendien als relatief ongevoelig voor de conjunctuur. Daar liggen dus kansen voor Rotterdam,” stelt Maarten Struijvenberg, wethouder werkgelegenheid en economie.

De aanwezigheid van internationaal bekende instituten als het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit, zijn belangrijke argumenten voor congresorganisatoren om een congres in de Maasstad te organiseren. Ook de goede internationale bereikbaarheid, de competitieve internationale prijs-kwaliteitverhouding en de compactheid van de stad maken van Rotterdam een aantrekkelijke congresbestemming. De toegenomen hotel- en congrescapaciteit draagt eveneens bij aan een versteviging van de Rotterdamse congresmarkt. “De komst van het internationale congrescentrum Ahoy vanaf 2019 biedt Rotterdam bovendien nog meer kansen om meer en grotere congressen naar de stad te halen,” stelt Ron Voskuilen, directeur Rotterdam Partners. Rotterdam Partners Convention Bureau zet zich in om samen met haar partners internationale congressen naar de stad te halen.

Nationale ontwikkeling
Ook Nederland doet het goed als internationale speler op de congresmarkt. In totaal vonden in Nederland vorig jaar 307 associatiecongressen plaats. Nederland staat daarmee negende (stijging van één plek ten opzichte van het haar ervoor) op de wereldranglijst. De nationale lijst wordt aangevoerd door Amsterdam met 133 congressen. In de ICCA ranglijst worden niet alle congressen opgenomen. ICCA verwerkt alleen de associatiecongressen met een minimum van 50 participanten. Deze congressen moeten bovendien op reguliere basis plaatsvinden in minimaal drie verschillende landen. Kijk voor meer informatie op: www.iccaworld.com

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER