Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Dit voorjaar 10 nieuwe entertainmentproducties in Ahoy Rotterdam

05 februari 2015

Evenementenaccommodatie broedplaats voor nieuwe concepten

Vandaag werd een nieuw spectaculair evenement aan de kalender van Ahoy Rotterdam toegevoegd. Hiermee kondigt Ahoy in korte tijd haar 10e nieuwe entertainmentproductie voor dit voorjaar aan. Julia, een productie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest is één van de vele mooie nieuwe titels. Onlangs werden ook Quidam van Cirque du Soleil, Violetta Live, Symphony31, het Levenslied Gala, Festival Pal Mundo, Gay Fantasy, Russell Peters, The Flying Dutch en Titanic Live bekendgemaakt. Ahoy blijkt met haar Rotterdamse roots de perfecte broedplaats voor dit soort nieuwe concepten.

Ahoy toont met de aankondiging van bovenstaande evenementen haar grote diversiteit. Sinds de opening in 1971 is Ahoy naast locatie ook organisator van (vak)beurzen en evenementen. Mooie voorbeelden daarvan zijn diverse grote vakbeurzen en sportevenementen, zoals het ABN AMRO World Tennis Tournament, dat komende week voor de 42e keer plaatsvindt. Naast haar eigen producties biedt Ahoy ook ruimte aan externe organisatoren; zoals afgelopen week tijdens de 9 uitverkochte shows van De Vrienden van Amstel LIVE!

Van concert tot congres
Peter van der Veer, directeur van Ahoy zegt: “We zijn verheugd dit voorjaar zoveel mooie entertainmentproducties in Ahoy te mogen huisvesten. Naast prachtige terugkerende titels als bijvoorbeeld De Vrienden van Amstel LIVE!, North Sea Jazz en Night of the Proms is het fantastisch om nieuwe concepten te zien ontstaan en te zien uitgroeien. En waar kan dat beter dan in deze creatieve stad.”

De diversiteit in evenementen blijft Ahoy’s troef en de accommodatie gaat in de toekomst alleen nog maar een bredere markt bedienen. In 2019 opent Ahoy een geheel nieuw gebouw naast het huidige complex waar grote (internationale) congressen (auditorium met cap. 2750) en muziekevenementen tot 7000 personen kunnen plaatsvinden. Naast de nieuw te bedienen markt van internationale congressen heeft Ahoy hiermee meteen een oplossing voor de grootschalige evenementen en beurzen die op dit moment uit hun jasje dreigen te groeien in Rotterdam.
 

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER