Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Gavin DeGraw bevestigd voor Night of the Proms

28 mei 2015

 
Gavin DeGraw is de eerste pop naam die dit jaar aan de line-up van Night of the Proms is toegevoegd. Naast Gavin DeGraw kunnen we de tenor Fernando Varela aan het klassieke repertoire toevoegen. Beide talenten worden begeleid door het vertrouwde Promsorkest Il Novecento o.l.v. een nieuwe dirigente de Braziliaanse Alexandra Arrieche. Night of the Proms vindt dit jaar plaats op 27 en 28 november in Ahoy in Rotterdam. De kaartverkoop is reeds gestart.

Singer-songwriter Gavin DeGraw veroverde het afgelopen decennium vele harten met zijn blue-eyed soul sound en treffende melodieën. Zijn grote doorbraak is in 2003 als zijn single 'I Don’t Want To Be' in première gaat in de populaire televisieserie ‘One Tree Hill’. Met deze single bestormt hij in korte tijd de internationale hitlijsten. Al van jongs af aan is de Amerikaan achter de piano te vinden. Op de beroemde Berklee School Of Music in San Fransisco legt hij zijn muzikale basis. Als hij vervolgens terugkeert naar New York en Clive Davis ontmoet neemt zijn carrière een grote sprong. Na het succes van 'I Don't Wanna Be' volgen er nog vele grote hits zoals 'Follow Through', 'Chariot', 'In Love With A Girl', 'Not Over You' Best I Ever Had en Who's Gonna Save Us'.

Al op jonge leeftijd werd de Puerto Ricaanse tenor Fernando Varela ontdekt op YouTube door niemand minder dan 16-voudig Grammywinnaar David Foster, de stille kracht achter tal van grote namen, waaronder Michael Jackson. Hierna trad hij op in Foster’s theatershows en deelde hij het podium met wereldartiesten als Neil Diamond, Barbra Streisand, Kelly Clarkson en Lionel Richie.
Zijn stem ontplooide zich bij de Central Florida Lyric Opera en met dit gezelschap heeft hij opgetreden in zestien grote opera’s in Amerika. Inmiddels heeft hij drie albums met een breed scala aan songs op zijn naam staan, uiteenlopend van John Denver’s Annie’s Song tot Nessun Dorma van Giacomo Puccini.

America’s next top maestra’, zo durven Amerikanen in de wereld van klassieke muziek Alexandra Arrieche wel eens te omschrijven. Niet onterecht, want in haar prille carrière werkte de dirigente reeds met succesvolle orkesten uit Brazilië, Noord-Amerika en Europa en sleepte ze verschillende prestigieuze awards in de wacht. Alexandra’s innemende podiumprésence en zuivere techniek zijn slechts enkele van de redenen waarom Robert Groslot haar uitkoos als dirigente voor dit jaar. “Alexandra zoekt steeds naar het juiste evenwicht tussen twee werelden, een eigenschap die van cruciaal belang is op Night of the Proms”, aldus Robert. “We kijken er erg naar uit om met haar samen te werken.” Zelf zegt ze enorm enthousiast te zijn om haar tanden in dit project te zetten.


 

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER