Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Ahoy verhuist podium voor de 25e Nacht van Oranje

27 maart 2017

360° feest in Hollands decor rond nieuw podium in het midden van de Ahoy Arena

Voor de 25e editie van de Nacht van Oranje in Rotterdam Ahoy wilde de organisatie uitpakken met iets nieuws. Iets dat tegelijkertijd een startschot zou geven aan nog eens vijfentwintig jaar feest voorafgaand aan Koningsdag: een nieuw rond podium dat de optredende vaderlandse topartiesten nog meer tot middelpunt zou maken. Letterlijk. Daarom verhuist het podium naar het midden van de zaal. Op 26 april zal daar, vanuit een open muziekpaviljoen midden in de Ahoy Arena, presentator Niels Houtepen om 19.45 uur het jubileumfeest van de Nacht van Oranje openen.

De avond voor Koningsdag, voorheen Koninginnedag, is voor velen traditioneel een avond om op stap te gaan. Op vele plaatsen in het land wordt op pleinen en in kroegen, in oranje outfit gestoken, feest gevierd. Zo ook in Rotterdam, in Ahoy. Wat daar in 1993 begon als een Hollandse muziekavond voor zo’n 3.000 man, met artiesten als André Hazes, Hanny, Henk Wijngaard en Lee Towers, is in 2017 uitgegroeid tot het grootste Hollandse muziekfeest ter ere van Oranje. Meer dan 12.000 bezoekers zingen in Ahoy op 26 april mee met de grootste Nederlandstalige hits en medleys om even na twaalf uur uit volle borst samen met Lee Towers 'You’ll Never Walk Alone’ in te zetten.

Jolanda Jansen, directie Ahoy: "Er zit muziek in de Nacht van Oranje. Het feest is al jaren een mooi affiche voor Ahoy en sinds een aantal jaren verkoopt de avond ook volledig uit. Daar hebben we onder andere producent Rocket voor te danken. Ons concept is in 2015 herijkt en dat slaat aan: alleen de grootste hits en feestelijke medleys begeleid door de teksten op grote schermen zodat iedereen kan meezingen. Tijd voor een volgende stap: er een nog groter feest van maken, door 'in the round’ te gaan, waardoor het feest rondom de artiesten kan plaatsvinden.”

Het podium komt midden in de Ahoy Arena, waar in voorgaande jaren al de b-stage van het podium was. Het wordt een open constructie zodat het zicht overal in Ahoy uitstekend is. Boven het ronde podium met een drietal uitlopers komen zes lichtkranten met de songteksten. De zaal zelf wordt aangekleed met doeken met Oudhollandse gevels en wordt voorzien van karakteristiek licht van prikkabels.

Presentator: nieuwe naam, oude bekende 
Voor de vijfde keer wordt de presentatie van de Nacht van Oranje verzorgd door Niels Houtepen. Als Nick Nielsen nam hij in 2013 het stokje over van Albert West en is inmiddels hij niet meer weg te denken bij het Oranjefeest in Ahoy. Houtepen, die onlangs besloot om artiestennaam Nick Nielsen af te schudden, weet hij als geen ander hoe het Hollandse product aan te kondigen bij aan het uitzinnige oranjepubliek in de Ahoy Arena.

Artiesten tijdens de 25e Nacht van Oranje
André Hazes, Frans Bauer, Wolter Kroes, Xander de Buisonjé, Jannes, Gebroeders Ko, Het Feestteam, Snollebollekes, René Schuurmans, John West, Stef Ekkel, Alex, afsluiter Lee Towers en special guests: Vengaboys.

Kaarten voor Nacht van Oranje zijn verkrijgbaar bij de kassa van Ahoy via 0900 2352469 (€ 0,45 p/m - ma t/m vr van 10.00 tot 14.00 uur) en via Ticketmaster.nl. Prijzen: € 19,- voor plaatsen op de 1e ring en € 24,- voor arenakaarten, excl. servicekosten.

www.nachtvanoranje.nl 

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER