Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

OPENING MAINTENANCE NEXT 2017: 'ZONDER ONDERHOUD DOEN WE NIETS’

11 april 2017

"Zonder maintenance doe je helemaal niets.” Met die woorden opende Marjan van Loon, President-Directeur Shell Nederland bij Royal Dutch Shell, vandaag de vakbeurs Maintenance Next in Rotterdam Ahoy. "Deze beurs onderstreept het belang van de industrie voor Nederland. Er is zo verschrikkelijk veel bedrijvigheid.”

Maintenance speelt sleutelrol
Van Loon drukte haar toehoorders op het hart niet te makkelijk te denken over de transitie die de industrie momenteel doormaakt. "Er is veel aandacht voor, en dat is goed. Vergeet niet dat deze sector vele miljarden aan waarde vertegenwoordigt en dat we ons hier in het grootste havencomplex buiten Azië bevinden.” Maintenance speelt volgens Van Loon een sleutelrol. "Wie efficiënter en veiliger dan een ander wil werken, zal moeten beginnen met excellent en innovatief onderhoud. Bijvoorbeeld met drones of robots en met steeds verdergaande automatisering. Zoals ze bij ons op Pernis zeggen: "onderhoud is core.”

Werknemers van morgen
Van Loon wees vervolgens op de krapte op de arbeidsmarkt, waarmee ook deze industrie te maken heeft. "Er is grote behoefte aan talentvolle technici in de industrie. Maar de Rotterdamse bevolking is jonger dan elders, dus de vijver om te vissen is groot. Laten we de kansen pakken die er liggen. Doe het samen en doe het slim.” Haar woorden pasten naadloos bij het dagthema 'WHO’S NEXT?’ waarmee op de eerste beursdag extra aandacht is voor de werknemers van morgen in een educatief programma dat op verschillende plaatsen op en rond de beursvloer plaatsvindt voor geïnteresseerde studenten.

Maintenance NEXT 2017
Maintenance NEXT 2017 is dé belangrijkste technologie- en onderhoudsexpo van de Benelux. Hier komt de hele sector van 11 t/m 13 april bijeen met als doel het Nederlandse installatiepark zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Maintenance NEXT is niet alleen de broedplaats voor innovaties van slimme onderhoudsoplossingen, maar ook het platform voor het delen van kennis en ervaring op het gebied van asset management. Voor meer informatie bezoek www.maintenancenext.nl.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER