Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Programma Kerstcircus Ahoy compleet

28 oktober 2015

Spectaculair feest bij 45-jarig jubileum

Het wordt feest van 19 t/m 28 december bij Kerstcircus Ahoy! Het gezelligste familie uitje van Nederland viert haar 45-jarig bestaan met een programma dat z’n weerga niet kent. Werden eerder al acts bekend gemaakt als de spectaculaire ‘Split Globe of Death’, de – voor Europese begrippen - unieke ‘Zopfhang’ uit Cuba en de ‘Non-stop trampoline’ van voormalig olympisch kampioen Yuri Nitkin, inmiddels zijn ook de laatste artiesten gecontracteerd. Hiermee is circusproducent Fernand Banning er in geslaagd de absolute crème de la crème uit de circuswereld te kunnen presenteren tijdens de in totaal 19 voorstellingen die op het programma staan in Ahoy Rotterdam.

Betoverende primeur

Deze jubileumeditie van Kerstcircus Ahoy kent een primeur van wereldklasse: de ‘Sand Animation’ van de 25-jarige kunstenares Kelly Huesca! Een majestueuze act die slechts zelden op deze schaal in Europa wordt vertoond. Met haar magnifieke zandtekeningen lijkt de knappe Italiaanse met zand te kunnen tóveren, waardoor het publiek in een waar visueel winter wonderland spektakel belandt. In razendsnel tempo worden op een zandplaat de meest prachtige taferelen en beeltenissen gecreëerd en via een mega videoscherm geprojecteerd. Onder begeleiding van een schitterende soundtrack vormt de act een ware Christmas Special, die zowel qua gevoel als schoonheid helemaal in de voorstelling past.

Acrobatisch vuurwerk
Kerstcircus Ahoy staat bekend om haar kwalitatief hoogstaande acts. Sinds jaar en dag reizen vele circusdirecties af naar Rotterdam om hier artiesten te contracteren. In dit kader is het haast voorspelbaar dat de balance-act van Xinjiang Truppe uit China met een contract op zak weer uit Rotterdam afreist. De groep bestaat uit tien beeldschone dames – allen gekleed in gracieus wit - die grondacrobatiek tot een ware kunstvorm verheffen. Op sierlijke dansbewegingen vormt de Xinjiang Truppe een metershoge piramide en toont zij een verbluffende ladderact. Een van de meest unieke shows die er wereldwijd in de acrobatiek te zien is.

Klassieke airvoltige 
Het illustere gezelschap topartiesten dat optreedt bij Kerstcircus Ahoy wordt gecompleteerd door het trapeze duo Artemiev uit Rusland. Het echtpaar Alexey en Victoriya hebben een klassiek airvoltige nummer, waarbij zij aan dezelfde trapeze hangen en beiden totaal verschillende hoogstaande stijloefeningen uitvoeren. Ze zweven aan elkaars handen en voeten, soms met één arm of slechts aan één been. Angstaanjagend, gracieus en adembenemend tegelijk, zoals een hoogtenummer van internationaal niveau moet zijn.

Voor tickets en info: www.kerstcircus.nl

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER