Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Programma Kerstcircus Ahoy 2016 compleet

27 oktober 2016

Goed nieuws voor de circusliefhebber: de line-up van de 46e editie van Kerstcircus Ahoy is compleet. Van 24 t/m 30 december 2016 slaan de lenigste acrobaten, beste dierentrainers, grootste krachtpatsers en de meest hilarische clowns hun tenten op in Rotterdam Ahoy om het trouwe publiek weer de show van hun leven te presenteren. Circusdirecteur Fernand Banning selecteerde hoogstpersoonlijk dé tien wereldacts die iedere fan van spanning, spektakel, humor en sensatie gezien moet hebben.

Puur circus

Ahoy zal in de laatste week van december weer het epicentrum van de circuswereld zijn. Volgens Banning, zelf al zevenendertig jaar producent van Kerstcircus Ahoy, is balans daarbij het sleutelwoord. "Onze ambitie is om een uitgebalanceerd programma samen te stellen voor zowel jong als oud. Ik ben blij en trots dat dit ook dit jaar weer meer dan gelukt is. Er is spanning, er is verrassing en er valt veel te lachen. Dus puur circus, zoals circus hoort te zijn.”

Ontwapenend en technisch hoogstaand
Al eerder werd de magische illusionist Kim Kenneth, de ontwapenende boerderij-act van Ebba Frank, de legendarische clownsact van de Family Stoliarov en de bloedstollende 'Wheel of Death’ van Duo Sifolins aangekondigd. Dit illustere gezelschap wordt uitgebreid met zes internationale artiesten die bekend staan om hun acts van wereldklasse. Zo is daar het dressuurnummer van Sacha Houcke en Gaby Dew uit Frankrijk, zij maken van de piste in Ahoy een waar paarden- en ponyfestijn. Ook Ramon Maatz komt met viervoeters naar Rotterdam. De Duitser presenteert een uniek ezelnummer, dat niet alleen aandoenlijk is maar ook van technisch hoogstaand niveau. Slechts zelden in een circus te zien, hartverwarmend voor zowel volwassenen als de kleintjes.

Vliegende krachtpatsers
De Fransman Yosvany Rodriguez zoekt het in de donkere dagen rond kerst letterlijk en figuurlijk hogerop. Deze acrobaat heeft een subliem koordnummer waarbij hij de meest onmogelijke capriolen uitvoert op de dunne draad. Hij rent op en neer, maakt voor- en achterwaartse salto’s en kan zelfs in een razend tempo touwtjespringen op het koord. Spectaculair is ook het nummer van de Oekraïense Cretu Troupe. Het achtkoppige gezelschap bouwt menselijke torens die bijna tot het dak van het Ahoy Theater komen en ze springen via springboards op elkaars schouders als een soort 'superhelden’. Waar het publiek ook kijkt, tijdens deze act zien ze overal de krachtpatsers uit het Oostblok vliegen.

Adembenemend balanceren
De in Italië woonachtige Rus Yuri Caveagna komt met maar liefst twee acts naar de Maasstad. Deze evenwichtskunstenaar is de meester van 'rola-rola’ oftewel: op een smal podium balanceren op een plank die los op een aluminium rol ligt. Een werkelijk adembenemend tafereel, die staat en valt bij concentratie en evenwichtstechniek. Zeldzaam knap. Yuri heeft ook nog een vlijmscherpe messen- en pijl-en-boog-show in petto. Hij gebruikt daarbij zijn partner Veronica Fusco letterlijk als schietschijf. Uiteraard gaat de befaamde appel van het hoofd, maar zijn vrouwelijke kompaan wordt voor nóg hetere vuren gesteld. De messen vliegen haar om de oren als zij op een draaiende schijf plaats neemt. Niet alleen worden haar zenuwen danig op de proef gesteld, ook die van de toeschouwers!

Kaartverkoop
Tickets zijn verkrijgbaar voor € 25,00 bij de kassa van Ahoy (ma-vrij 10.00-14.00 uur), 0900 235 2469 (€0,45 p/m ) of via www.ticketmaster.nl. Hier kan men ook arrangementen reserveren. www.kerstcircus.nl.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER