Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Meest krachtige persoon in infrasector opent InfraTech 2015

21 januari 2015

Karin Sluis van Witteveen+Bos verkozen tot ‘Meest krachtige persoon in de infrasector’

In het kader van het thema ‘Krachtig Vooruit’ is de vakbeurs InfraTech op zoek gegaan naar de meest krachtige personen in de infrasector. De markt kon personen aandragen voor deze titel wat resulteerde in zes nominaties. Vandaag is tijdens de opening van de beurs bekendgemaakt dat Karin Sluis, Algemeen Directeur van Witteveen+Bos, met een ruime meerderheid van de stemmen de verkiezing gewonnen heeft. Zij heeft een krachtige bokaal in ontvangst genomen en vervolgens de beurs geopend door symbolisch een steen te leggen in de virtuele infrawereld in de game Minecraft samen met een jongere van Generatie Z.

Gert-Jan van den Nieuwenhoff, General Manager Business-to-Business Events van Ahoy Rotterdam, benoemde in zijn openingswoord dat personen een cruciale rol spelen om de infrasector met volle kracht vooruit te laten gaan. “We wilden graag een gezicht geven aan het thema ‘Krachtig Vooruit’. Dit hebben we met de verkiezing gedaan door personen uit de infrabranche in het zonnetje te zetten die ‘krachtig’ zijn, bijvoorbeeld door hun functie als opinieleider, hun uitstraling, hun maatgevende visie of iets krachtigs dat ze bereikt hebben.” Er zijn in totaal 1.104 stemmen uitgebracht op de zes genomineerden. Op de site www.infratech.nl/krachtigepersonen zijn alle motivaties en videoverslagen te vinden.

Mensen maken het verschil
Volgens Karin Sluis is het van belang dat er krachtige personen zijn in de infrasector: “Wij zorgen voor veiligheid, leefbaarheid en gezondheid in de wereld door het aanleggen van wegen, waterwegen, dijken, het zorgen voor drinkwater en de zuivering van afvalwater. Om deze complexe vraagstukken op te lossen zijn kennis, samenwerken en vertrouwen essentieel in de branche.” Spontaan merkt Karin Sluis op dat er een divers setje op het podium staat: een jongere (Maurice van Rooijen), iemand die niet in Nederland is geboren (Mozafar Said) en een vrouw. Karin Sluis: “Diversiteit in de infrasector is een positieve ontwikkeling omdat gevarieerde teams dit werk beter kunnen uitvoeren.” De verkiezing van ‘Meest krachtige persoon in de Infrasector’ is in de ogen van wethouder Ronald Schneider (Stedelijke Ontwikkeling en Integratie) van de gemeente Rotterdam, samen met Rijkswaterstaat gastheer van InfraTech, belangrijk: “Techniek en innovatie zijn enorm belangrijk, maar de menselijke drive en talent maken uiteindelijk het verschil.”

Mine to WE craft
Karin Sluis heeft samen met de 15-jarige Mels Buijink symbolisch de eerste steen gelegd van een virtuele infrawereld in het spel Minecraft. Een groep jongeren van generatie Z zal deze wereld gedurende InfraTech samen met de bezoekers van de beurs gaan bouwen. De finale is op vrijdag, dan kan men zich met een 3D-bril door de virtuele omgeving bewegen.

Over InfraTech
InfraTech is met 20.000 bezoekers en 547 exposanten, waaronder 84 aannemers, 9 provincies en de G4, de grootste en meest toonaangevende beurs op het gebied van infrastructuur in Nederland. InfraTech vindt plaats t/m vrijdag 23 januari in Ahoy Rotterdam. De beursvloer van InfraTech is onderverdeeld in vier thema’s: Infrastructuur, Water, Openbare Ruimte & Mobiliteit en Riolering. Professionals kunnen zich via de website www.infratech.nl aanmelden voor een gratis bezoek aan InfraTech.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER