Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

InfraTech Innovatieprijs uitgereikt door Minister Schultz van Haegen

21 januari 2015

Innovatieve vermogen van infrasector duidelijk zichtbaar op InfraTech 2015

Vanmorgen heeft Minister Schultz van Haegen in Ahoy Rotterdam de InfraTech Innovatieprijs uitgereikt. De inzendingen Drainbrick (Drainvast), Drinkwater Kousrelining (Heijmans) en Minder hinder, maximale dienst Rotterdam (Gemeente Rotterdam) zijn door een vakjury uitgeroepen tot winnaars in de categorieën Toegepaste Innovatie, Geplande Innovatie en Halftime Award. Daarnaast ontving ‘De Lux’ van Van Wylick Wegdek-reflectoren B.V. de Cobouw Publieksprijs vanwege het meeste aantal stemmen op hun innovatie. De Minister van Infrastructuur en Milieu prees de creativiteit van de infrasector en riep de branche op om ruimte te geven aan nieuwe initiatieven en hierin te investeren.

InfraTech geeft met de Innovatieprijs een podium aan studenten, ingenieursbureaus en bedrijven in de infrasector om hun creativiteit en innovatieve kracht op het gebied van infrastructuur te presenteren. Bouwend Nederland is organisator van deze laagdrempelige prijs die dit jaar voor de negende keer werd uitgereikt. Nieuw is dat de BouwCampus de winnaars in contact gaat brengen met partijen die helpen om hun innovatieve plan of toepassing in de praktijk te brengen. Juryvoorzitter Ron Voskuilen: “Innovaties beginnen met creativiteit. Innovatie is geen doel op zich, maar het helpt om maatschappelijke problemen van vandaag en morgen op te lossen. Het is goed om te zien dat de hele keten vertegenwoordigd is en dat er zoveel innovaties vanuit het MKB zijn ingestuurd.”

Minister Schultz prijst InfraTech
Het belang van het stimuleren van innovatie in de infrasector werd bevestigd door de aanwezigheid van de Minister van Infrastructuur en Milieu. “Infratech is een fantastische etalage van de Nederlandse infrasector. De beurs toont het beste wat Nederland te bieden heeft op het gebied van grond- weg- en waterbouw” zei Schultz van Haegen tijdens haar rondgang over de beursvloer na de uitreiking van de InfraTech Innovatieprijs.

De winnaars
Drainbrick winnaar Toegepaste Innovatie
De winnaar van de Toegepaste Innovatie is Drainbrick. Drainvast biedt deze eenvoudige, goedkope en snelle oplossing tegen waterplassen op straat: een put op steenformaat. Volgens de vakjury zit het slimme van deze innovatie in de vorm van de ‘steen’, die dienst doet als een ‘afvoer’. Het is praktisch omdat je het direct kunt toepassen waar het probleem zich voordoet.

Drinkwater Kousrelining winnaar Geplande Innovatie
In de categorie Geplande Innovatie is Drinkwater Kousrelining in de prijzen gevallen. Deze innovatie van Heijmans, DSM en Insituform, maakt het mogelijk drinkwaterleidingen te saneren zodat ze nog eens 60 jaar meegaan, zonder hoge kosten en hinder en zonder effecten voor de kwaliteit van het drinkwater. De vakjury prijst deze praktische oplossing voor één van de grote vervangingsopgaven waar Nederland voor staat, met name door de samenwerking in de keten die eraan ten grondslag ligt.

Gemeente Rotterdam wint HalfTime Award
De inzending Minder hinder, maximale dienst Rotterdam van Gemeente Rotterdam heeft de Halftime Award toegekend gekregen omdat zij volgens de vakjury heeft laten zien dat zij bij het vervangingsprogramma van bruggen voor fietsers en voetgangers het Halftime principe werkelijk toepassen. Daarmee onderstrepen zij dat het vervangen van duizenden bruggen met minder hinder voor de burgers en in de helft van de tijd kan worden gerealiseerd.

Cobouw Publieksprijs naar Van Wylick Wegdek-reflectoren
Naast een vakprijs, is de Cobouw Publieksprijs uitgereikt door Boudewijn Warbroek, hoofdredacteur a.i. van Cobouw. Dit jaar zijn er ruim 800 stemmen uitgebracht door infraprofessionals. ‘De Lux’ van Van Wylick Wegdek-reflectoren B.V. wist met haar inzending de meeste stemmen van het publiek te verwerven.

InfraTech Innovatieprijs
De organisatie ontving 41 innovatieve inzendingen op het gebied van infrastructuur in de breedste zin van het woord. Dit bewijst dat de infrasector een grote innovatieve kracht bezit. Nog t/m vrijdag 23 januari 2015 zijn alle inzendingen voor de Innovatieprijs tijdens InfraTech te bewonderen in de InnovatieGalerij (Hal 6). De winnaars hebben een InfraTech promotiepakket ontvangen ter waarde van €2.500,- of €500,- cash en ondersteuning vanuit de BouwCampus.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER