Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Europort toont maritiem leiderschap aan internationaal publiek

11 november 2015


De cruciale rol die de vakbeurs Europort speelt op het gebied van technologische innovatie in de internationale scheepvaart wordt steeds duidelijker. De 2015 editie, die vorige week in Ahoy Rotterdam plaats vond, telde een groot aantal internationale exposanten waaronder ook 15 landenpaviljoens. In totaal trok Europort 29.174 bezoekers, waarvan maar liefst 22% afkomstig uit het buitenland. Indrukwekkend was het aantal seminars en bijeenkomsten (56 in totaal) waar leiderschap in technologie, efficiency, human capital en nieuwe marktkansen nadrukkelijk aan bod kwamen. Nieuw waren de Europort Masterclasses, waar interessante onderwerpen als innovatieve technologische voorsprong en efficiency centraal stonden. De zes Masterclasses en vier congressen trokken ruim 1950 belangstellenden.

Fantastische feedback  
Prominenten uit de wereldwijde scheepvaartindustrie onderstrepen de toonaangevende positie die Europort in de maritieme wereld bekleedt. “Van strategisch belang en centraal gelegen”, noemt Marie Zoe Belon-Laitinen, Project Leader – Marine & Offshore, Fin Pro de beurs en ook Julia Berchiu, Marketing Manager van Dredge Yard laat zich lovend uit: “De feedback die we dit jaar ontvangen, is fantastisch. Europort is simpelweg de beste beurs binnen onze sector.”

LNG heeft de toekomst 
Opnieuw werd tijdens Europort bewezen dat de exposerende bedrijven internationaal voorop lopen daar waar het technologie en innovatie aangaat. Een van de grote primeurs was de ombouw van het containerschip ‘Wes Amelie’’, naar een dubbel brandstofsysteem. De conversie wordt gerealiseerd door de Duitse rederij Wessels Reederei in samenwerking met MAN Diesel & Turbo. Tijdens Europort werd het contract ondertekend voor de ombouw, waarmee het schip de eerste in zijn soort wordt dat ook op LNG kan draaien.

Ook Jan Valkier, CEO van de Anthony Veder Group benadrukte tijdens de officiële opening dat prijs slechts één element is en dat de scheepvaartsector er rekening mee moet houden dat emissiebeperking de belangrijkste drijfveer gaat worden.  “LNG is de toekomst… op lange termijn zal dit de enige juiste brandstof in onze sector blijken”, aldus Valkier.

De volgende editie van Europort vindt plaats van 7 tot en met 10 november 2017. Voor meer informatie en deelnamemogelijkheden: www.europort.nl.
 

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER