Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Vakbeurzen Safety&Health@Work en Emergency Expo bundelen hun krachten

05 februari 2016

Deze week maakte Rotterdam Ahoy bekend dat de vakbeurs Emergency Expo wordt samengevoegd met de vakbeurs Safety&Health@Work. Hiermee staat Rotterdam Ahoy op 5 en 6 april helemaal in het teken van werkveiligheid, welzijn en risicomanagement. Erik Takes - Exhibition Manager Rotterdam Ahoy - licht toe: "De afgelopen maanden is heel open en uitgebreid gesproken met veel marktpartijen. De verwantschap tussen de bezoekersdoelgroepen is zo groot dat het niet langer wenselijk is om de twee titels als twee aparte producties tegelijk en naast elkaar neer te zetten. De concrete uitwerking van deze bundeling van krachten is in volle gang, waaronder de invulling van een sterk inhoudelijk programma met onder andere het congres van Vakmedianet, de uitreiking van de Corporate Fashion Award en een Duurzaamheidsmarkt!”

De markt bepaalt

Safety&Health@Work wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door Rotterdam Ahoy. De locatie van de vakbeurs is hiermee niet veranderd, de opzet is dat wel. Erik Takes: "Wij hebben als Rotterdam Ahoy jarenlange ervaring als het gaat om industriële vakbeurzen. Om tot een verdere professionalisering van Safety&Health@Work te komen hebben we lang en intensief gepraat met diverse marktpartijen. Hier kwam duidelijk uit naar voren dat voor veel partijen deelname aan beide beurzen niet was weggelegd, ondanks het gegeven dat beide evenementen als relevant platform worden gezien waar men niet wil ontbreken. Juist vanwege de gebleken nauwe verwantschap van doelgroepen is nu gekozen voor de bekrachtiging van een versnelde synergie in de vorm van het samenvoegen van Emergency Expo met Safety&Health@Work. Safety&Health@Work krijgt zo een nog betere lading.”

Steun HCW
Uiteraard is door Rotterdam Ahoy ook uitgebreid gesproken met Branchevereniging Holland Career & Workwear, die binnenkort onder de nieuwe naam Dutch Workwear verder gaat. Erik Takes: "Dutch Workwear zal niet alleen actief participeren in de invulling van het inhoudelijke programma, samen organiseren we ook het eerste Dutch Workwear Event. Dit event, waar ook Modint bij betrokken is, bestaat uit een duurzaamheidsmarkt die puur gericht is op de bedrijfskledingmarkt. Deelnemers zijn o.a. stoffenleveranciers, garenleveranciers, veredelaars, confectiebedrijven en platforms als Fair Wear, MVO Nederland en de Rijksoverheid. Daarnaast wordt er dit jaar op 5 april door Dutch Workwear weer de Corporate Fashion Award uitgereikt. Deze wordt vooraf gegaan door de nieuwe Corporate Fashion Award show.”

Veiligheid als vakgebied
Safety&Health@Work is hét platform waar alle professionals samenkomen om zich te verdiepen in alle aspecten van veilig, gezond en verantwoord werken. Leveranciers presenteren hier nieuwe methoden, technieken en producten om risico’s in kaart te brengen én te voorkomen. Van persoonlijke beschermingsmiddelen tot signage en van bedrijfskleding tot virtual training. Twee dagen lang staan innovaties, trends en ontwikkelingen centraal, zowel op de stands van de exposanten als tijdens inspirerende presentaties en workshops.

Praktisch
Safety&Health@Work vindt plaats op 5 en 6 april in Rotterdam Ahoy. Dagelijks open van 10-18 uur. Toegang is gratis voor vakbezoekers. Voor meer informatie kijk op safetyandhealthatwork.nl. Vakmedianet is naast mediapartner ook als organisator van het congres Risicomanagement op 5 april 2016 aan Safety&Health@Work gelieerd.

 

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER