Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Verzeker je van de beste plaatsen voor het KPN WK Shorttrack!

29 december 2016

Van 10 t/m 12 maart 2017 vindt in Rotterdam Ahoy het KPN WK Shorttrack plaats. Speciaal voor het WK wordt in Ahoy een tijdelijke ijsvloer gelegd. Met spektakel op en rond het ijs is het KPN WK Shorttrack een event waar je bij moet zijn!

Sport, spanning en spektakel
Voor het eerst in ruim twintig jaar is Nederland in 2017 gastheer van het WK Shorttrack. Nederland heeft de afgelopen jaren de toon gezet wat betreft internationale shorttrackevents. Tijdens de toernooien wordt spanning en spektakel op het ijs gecombineerd met entertainment op de tribunes. Het belooft in Ahoy drie dagen lang het meest spectaculaire WK ooit te worden!

Nederlanders in topvorm
Voor Nederland starten drie mannen en drie vrouwen in het individuele toernooi. Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting gelden als belangrijkste oranje troeven voor het podium. Knegt werd in 2015 al eens wereldkampioen en werd dat jaar verkozen tot sportman van het jaar. Dit seizoen stond hij al meerdere keren op het podium bij World Cups in Noord-Amerika en Aziƫ. Schulting onderscheidt zich dit seizoen met spectaculaire inhaalacties. De pas 19-jarige rijdster wacht nog op haar eerste wereldbekerzege. De vraag is niet of die komt, maar wanneer ze haar eerste gouden medaille krijgt omgehangen.

Veel wordt ook verwacht van de Nederlandse relay-teams. De vrouwen stonden dit seizoen in vier wedstrijden al vier keer op het podium. Ook bij de mannen behoort Nederland in elke wedstrijd tot de favorieten op dit spectaculaire onderdeel, met Sjinkie Knegt als geduchte afmaker.

Programma
Bij het KPN WK Shorttrack komen de beste rijders ter wereld uit op vier individuele afstanden: de 500, 1000 en 1500 meter en de afsluitende superfinale over 3000 meter. Over deze afstanden wordt na drie dagen het algemeen klassement opgemaakt. Zondagmiddag wordt het toernooi afgesloten met de relay-finales bij de mannen en vrouwen.

Tickets
Tickets voor het KPN WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy zijn nu te bestellen via schaatsen.nl/tickets. Verzeker je snel van de beste plaatsen, want de eerste ring is bijna uitverkocht.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER