Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Vernieuwde vakbeurs Safety&Health@Work heeft de toekomst

07 april 2016

De nieuwe opzet van de vakbeurs Safety&Health@Work is zowel bezoekers als de deelnemers goed bevallen, zo blijkt uit de eerste cijfers en beoordelingen die organisator Rotterdam Ahoy heeft ontvangen. De afgelopen twee dagen bezochten ruim 3.072 veiligheidsprofessionals hét platform voor veilig, gezond en verantwoord werken, waarmee sprake is van groei. De volgende editie van Safety&Health@Work vindt plaats op 10 en 11 april 2018.

Erik Takes: "Het aanbod van de ruim 80 exposanten en het uitgebreide randprogramma gaven bezoekers volop gelegenheid om zowel meer de breedte als de diepte in te gaan en gericht hun kennis te vergoten. Ook is volop genetwerkt, zowel door de bezoekers als de exposanten onderling. Het thema duurzaamheid is populair als gespreksonderwerp, maar ook op andere gebieden zijn mogelijkheden tot samenwerking besproken. Wij zijn erkentelijk voor alle informatie, ondersteuning en commitment vanuit zowel de exposanten als de brancheverenigingen, AVAG, MODINT en Dutch Workwear.”
 
Eerste reacties
Dat Safety&Health@Work door bezoekers benoemd is als "visitekaartje van de branche” is erg positief. Ook de exposanten waren in hun eerste reacties zeer te spreken over de beurs. Exposant Tranemo Workwear: "We hebben veel veiligheidskundigen ontmoet en zijn tevreden over de huidige opzet. Safety&Health@Work verdient het om in de volgende editie nog verder uit te groeien.” Veel bezoekers benoemden de vele mogelijkheden om zelf zaken uit te testen als een welkome toevoeging.
 
Veiligheid zelf testen
Op tal van stands was het mogelijk zelf producten te testen of uit te proberen. De Face-Fittest van Trital bijvoorbeeld, een test waarmee je kan zien of een gezichtsmasker de juiste bescherming biedt en goed afdicht. Bij Emma Safety Footwear was het mogelijk om onder de noemer i-Emma intelligente schoenen voorzien van sensoren en chips te testen. Bij OXXA Dyneema® Diamond Gloves stond een bak vol glasscherven klaar om hun snijbestendige handschoenen uit te testen en bij FSI lieten ze bezoekers op een testplateau zelf ervaren wat het verschil is tussen een behandelde en onbehandelde tegelvloer. Ook gaf Safe Site Valbeveiliging live demonstraties.
 
Inhoudelijk programma
In de twee Arena’s en het Theater wisselden verschillende sprekers elkaar de gehele dag af met keynotes, presentaties en lezingen. Deelname aan het inhoudelijk programma leverde dankzij de Hobéon accreditatie bij- en nascholingspunten op voor certificaathouders. Bij de samenstelling van het programma was rekening gehouden met het brede interesseveld vanuit de bezoekers, zodat er voor iedereen iets van zijn of haar gading tussen zat. In de presentatie De schaduwkant van werkplezier werd verzorgd door Cecile de Roos, Founder van de Nederlandse Academie voor Arbeidswetenschappen. Zij lichtte in een helder verhaal toe hoe je onderzoek doet naar werkstress. 

Job Groeneweg, psycholoog aan de Universiteit Leiden verzorgde de keynote presentatie: Het veranderen van gedrag, een kwestie van cultuur? Groeneweg adviseerde hierin te focussen op gedrag, zodat de attitude volgt. Hierbij zijn consequent leiderschap of een juist rolmodel wel van belang om dit ook te laten slagen.
Ook het gebruik van software kwam aan de orde in het inhoudelijk programma. Arjan Verboom van CGE Risk Management Solutions en Henk Munneke van Veiligheidsregio Kennemerland behandelden gedurende de lezing "Gebruik van 'BowTies' bij de Veiligheidsregio Kennemerland” het gebruik van bow ties. Door deze werkwijze worden veiligheidsrisico’s visueel vertaald, wat uitstekend toepasbaar is bij de brandweer.
 
Duurzaamheid
Het belang van duurzaamheid en het vertalen daarvan naar o.a. bedrijfskleding was een terugkerend thema. Zowel op de beursvloer zelf als tijdens het inhoudelijk programma. Zo gaf Luitenant-Kolonel Rob van Arnhem - Categoriemanager bedrijfskleding van de Rijksoverheid - een inspirerende uiteenzetting over de Rijksoverheid als aantrekkelijke en betrouwbare partner. In het speciale Duurzaamheid Paviljoen lieten verschillende bedrijven zien wat zij op dit gebied in huis hebben. Zo presenteerde Dutch aWEARness hun Circular Content Management System (CCMS), waarmee je tijdens kledingproductie alle materialen, producten en processen op de voet volgt. Zo kun je vervolgens kleding ook echt volledig recyclen. Dutch aWEARness is hier wereldwijd koploper mee.

Corporate Fashion Award
Op de centraal gelegen Catwalk werden twee dagen lang doorlopend modeshows gegeven, waarin modellen tal van collecties van deelnemers showden. Hoe fashionable die anno 2016 zijn, werd ook duidelijk tijdens de uitreiking van de Corporate Fashion Award op dinsdagavond 5 april. Voor ruim 300 gasten werden tijdens een dinershow op de catwalk de achttien genomineerde collecties geshowd. Aan het einde van de avond werden in zes categorieën awards uitgereikt.

Toekomst
Safety&Health@Work 2018 vindt plaats op 10 en 11 april in Rotterdam Ahoy. Meer informatie is te vinden op safetyandhealthatwork.nl.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER