Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Vernieuwde Pasar Malam in Rotterdam Ahoy

15 maart 2016

De Pasar Malam in Ahoy bestaat al jaren, maar is dit jaar voor het eerst in handen van twee jonge Rotterdamse ondernemers. En dat betekent in het Paasweekend een vernieuwde Pasar Malam met oude tradities in Ahoy.

Een pasar malam (Indonesisch/Maleis voor avondmarkt) is in Zuidoost-Azië een markt die 's avonds opengaat. Een pasar malam in Nederland is een soortgelijke markt, hoewel die lang niet alleen 's avonds wordt gehouden. Het is een ontmoetingsplaats voor alles wat met Indonesië en de Indonesische of Indische cultuur te maken heeft.
Hoewel de Pasar Malam in Ahoy vernieuwd is, is het nog steeds met een Oosterse markt, lekker eten en muziek, maar met veel nieuwe standhouders die nog niet eerder in Ahoy stonden. Een compleet nieuwe opstelling, en nu niet één, maar twee podia! Op Van zaterdag 26 maart t/m maandag 28 maart kan men genieten van een waar sterrenpodium op een groot podium met een driedimensionaal decor en een professionele lichtshow, heerlijke Indische maaltijden en snacks en een grote Oosterse markt met ca. 90 kramen.


Voor alle leeftijden
De jonge Rotterdamse ondernemers Hans van der Meer (31) en Marcel Neervoort (33), die de organisatie WN Productions over hebben genomen van Dhr. Wout Nijland, organiseren de Pasar Malams om de Indische cultuur in Nederland in stand te houden, en ze willen deze cultuur ook overbrengen op de jongere generaties. Daarom organiseren ze binnen de traditionele Pasar Malam ook leuke activiteiten voor de jonge generaties Indo's. Op zaterdagavond organiseren ze in samenwerking met Indo's Be Like, ook een jonge ondernemer, de Indo’s Be Meeting. Deze start om 20:00 uur en duurt tot 00:00 uur.
Hier krijgen jonge Indische, zeer talentvolle, maar ook gerenommeerde artiesten een podium. De avond wordt gepresenteerd door Ricky Risolles die natuurlijk ook aantal nummers zal laten horen met gast optredens van publiekslievelingen. Wie dat zijn verklapt de organisatie nog niet.
In november heeft in het Indisch Herinneringscentrum in Bronbeek de talentenjacht "Indo's Got Talent" plaats gevonden. De 3 finalisten hiervan komen hun talenten laten zien en horen deze avond. Er wordt opgebouwd naar een hoogtepunt met met een optreden van de dames band Miss.tiQ, en wordt er afgesloten met een spetterende DJ set van 2 wereldberoemde DJ's !!! Met een dagkaart voor de Pasar Malam kan men gezellig blijven zonder hier extra voor te hoeven betalen! Maar er zijn ook losse kaarten te koop voor alleen het avondprogramma. Dit wil niet zeggen dat er met nieuwe organisatoren aan het roer de Pasar Malam in Ahoy tegenwoordig alleen maar voor jongeren is. In tegendeel. Met optredens van Riem de Wolff, de zanger van de Blue Diamonds, die grote hits op hun naam hebben staan als "Ramona” en "Little Ship” en Justine Pelmelay die grote bekendheid heeft vergaard met haar deelname aan het Eurovisiesongfestival zullen zeker ook de oudere bezoekers niet vergeten worden. Hans van der Meer: "De Pasar Malam in Ahoy is echt leuk voor iedereen tussen de 0 en 100 jaar!”
Op zondag is er ook voor kinderen van alles te doen. Tante Sjan van Zwaan Zinnig komt met haar poppenkast verhalen vertellen, natuurlijk met een link naar Indonesië, leuk voor jong en oud! Zou je eens op een angklung willen spelen? Op maandag, 2e paasdag, is ome Joop aanwezig met zijn instrumenten om samen met de bezoekers muziek te maken.
Dat de organisatie graag met startende ondernemers werkt blijkt wel uit het feit dat Lola van Toko Lo elke dag aanwezig is, die de bezoekers op het "Senang podium" gaat uitleggen en demonstreren hoe ze zelf kue dadar (pandan flensjes gevuld met cocos en gula dwaja) en sarabi (pannenkoekjes in een speciale vorm met gula dwaja saus) kunt maken. En natuurlijk kunt u dit ook proeven. Wilt u het zelf ook gaan maken? Loop dan even langs bij de stand van Toko Lo en vraag naar het recept!


Markt
Met ca. 90 kramen is de Pasar Malam Istimewa in Ahoy Rotterdam één van de grootste Pasars van Nederland! Op de markt is van alles te zien en zijn er heel veel leuke dingen te koop voor leuke prijzen. Wierook, spekkoek, sambal, houtsnijwerk, batik, sarongs, sieraden, buddhabeeldjes en Indische muziek zijn slechts enkele voorbeelden van wat er allemaal te koop is. Maar dat is nog niet alles. De mediums Sonja Dover en Inanna zijn aanwezig, u kunt uw portret laten schilderen met Oost-Indische inkt of u heerlijk laten masseren. Indo's Be Like is aanwezig met hele leuke INDO kleding. Kortom, men zal hier niet snel uitgekeken zijn!

Food
Geen Pasar zonder al dat heerlijke Indische eten! Op de Pasar in Ahoy bent u hiervoor op het juiste adres!
Er zijn verschillende restaurants aanwezig die allemaal hun specialiteiten aanbieden. Een lekkere maaltijd met een tjendol toe, of een saté? rujak suli of een pisang? Alles is er te verkrijgen, en zeker niet duur.

Tickets voorverkoop
Hans en Marcel zijn de eerste organisatoren die in de Pasar Malam wereld gestart zijn met online voorverkoop van tickets. Zo kunnen de bezoekers van te voren al een kaartje kopen en krijgen ze zelfs €2,00 korting op de entreeprijs. Aan de deur kost een kaart voor volwassenen €9,50 maar online slechts €7,50. Er zijn online ook kinderkaarten, 3 dagen kaarten, en losse kaarten voor de Indo's Be Like Meeting te koop.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER