Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Van indrukwekkende Shires tot innemende Welsh Pony’s

14 september 2015


Op zaterdag 21 en zondag 22 november a.s. strijkt Europa’s meest succesvolle paardenshow Apassionata neer in Ahoy Rotterdam. In de nieuwste show ‘In de Ban van de Spiegel’ treden maar liefst 50 verschillende edele dieren op, van de grootste paarden ter wereld tot aan schattige Welsh pony’s en zelfs ruige ezels. Er worden 3 voorstellingen gegeven, de kaartverkoop is in volle gang. Tickets verkrijgbaar via www.apassionata.com.  

De shows van Apassionata werden in Europa reeds door meer dan 5 miljoen mensen bezocht. In 2013 waren de voorstellingen in Ahoy volledig uitverkocht. Voor de nieuwste show ‘In de Ban van de Spiegel’ zijn de eerste namen bekend:

Nederlandse Daphne de Visser met Shires Sam en Jos
Ze behoren tot de grootste paardenrassen ter wereld. Met hun kracht zijn ze makkelijk in staat om vijf ton te trekken en daardoor uitstekend inzetbaar voor boomsleperij in de bosbouw: de Shires. In de piste van Apassionata zullen de Shires Sam en Jos van de Nederlandse Daphne de Visser de toeschouwers laten zien dat ze tot nog veel meer in staat zijn. Terwijl de bodem onder hun voeten schudt, verplaatsen de enorme lichamen met ongekende gratie en laten zij een absoluut staaltje van verbazingwekkende lichtvoetigheid zien.  

Debuut voor de Pinto’s
Voor het eerst zullen er bij Apassionata een aantal Pinto’s de piste betreden. Deze bontgekleurde Barok zal met zijn unieke kleuren en sublieme dressuurkunsten een onuitwisbare herinnering achterlaten bij het publiek. Traditiegetrouw zullen er tijdens de show ook weer Barokke Friezen in de piste te bewonderen zijn, deze maal van Equipe Petra Geschonneck. In de verhaallijn van de show glijden de machtige Black Pearls als gigantische zeilschepen over een oceaan en worden zij een onderdeel van de mooie quadrilles. 

Welsh Pony’s van Kerstin Brein
Ook nieuw bij Apassionata zijn de Welsh pony's. Met speelse lichtvoetigheid huppelen zij door de piste en brengen hun onnavolgbare ‘joie de vivre’ rechtstreeks over aan het publiek. De Oostenrijkse Kerstin Brein tekent voor verbazingwekkende kunsten van de kleine viervoeters en dat doet zij door slechts te fluisteren. Van deze vrijheids-dressuur word je echt blij!
  
Op en onder paard
Spectaculair is de act van ‘Voltigeurs du Monde”. Het eliteteam van Europa’s beste trickriders wordt begeleid door Erik Hasta Luego, de Franse voltige rijder die is opgenomen in het Guiness Book of Records. Waarmee? Door binnen 12 seconden vanaf zitpositie onder de buik van zijn galopperende hengst door weer rechtop in het zadel te zitten! Ook in de show van Apassionata zal het elite equipe bloedstollende kunsten vertonen op, boven en onder hun paarden.

Aanvangstijden en toegangsprijzen
Zaterdag 21 november om 15.00 uur en 20.00 uur. Zondag 22 november om 14.00 uur. Tickets vanaf € 44,- excl. servicekosten via www.ticketmaster.nl of 0900 300 1250 (€ 0,60 p/m). Er zijn ook compleet verzorgde arrangementen beschikbaar via 010 2933213.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER