Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

UFC kondigt vechtsport event aan in Nederland

08 januari 2016

UFC FIGHT NIGHT® ROTTERDAM voor het eerst in Ahoy in 2016

Vandaag heeft UFC bekendgemaakt dat zij voor de eerste keer naar Nederland komt, te weten op zondag 8 mei a.s. in Rotterdam. Nederland is een nieuwe markt voor 's werelds grootste mixed martial arts (MMA) organisatie. UFC blijft hiermee groeien in Europa. De kaartverkoop van UFC FIGHT NIGHT® ROTTERDAM start op donderdag 24 maart. Het evenement wordt live uitgezonden op FS1 in de Verenigde Staten en in Nederland op Fox NL. Naast Rotterdam werd ook Zagreb (Kroatië) op zondag 10 april aangekondigd als locatie voor dit spectaculaire event.

K1 heeft altijd al geleefd in Nederland en levert vele Nederlandse top mixed martial arts vechters zoals Alistair Overeem, Gegard Mousasi en Stefan Struve. Nederlands zwaargewicht Stefan Struve kijkt ernaar uit om deel te zijn van het eerste event in Ahoy Rotterdam op 8 mei. "Ik kreeg kippenvel toen ik te horen kreeg dat UFC eindelijk naar Nederland komt, ik ben blij dat dit eindelijk gaat gebeuren. Ik zal koste wat kost willen vechten. Op dit moment in mijn carrière is dit precies wat ik nodig heb om voor vrienden en familie een fantastische show neer te zetten.”

"Het is een fantastische blijk van groei van het UFC merk om door te breken in twee nieuwe markten in Europa in de eerste helft van 2016," aldus James Elliott, UFC EMEA General Manager en Vice President. "De fans hebben gevraagd om een lokaal event en we zullen hen niet teleurstellen met twee fascinerende shows in Rotterdam en Zagreb."

Peter van der Veer, directeur Ahoy Rotterdam: "We zijn enorm verheugd dat wij de eerste Nederlandse locatie zijn om de UFC te huisvesten. Ahoy Rotterdam heeft een lange, indrukwekkende sportgeschiedenis. We hebben vele nationale, Europese en wereldkampioenschappen gehuisvest. Zo ook vinden hier er vele topsportevenementen plaats zoals de Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam, het ABN AMRO World Tennis Tournament en de Betway Premier League of Darts. Kortom, Rotterdam is de perfecte stad voor dit spectaculaire evenement.”

De kaartverkoop voor UFC FIGHT NIGHT® ROTTERDAM start op donderdag 24 maart. Tickets zijn vanaf dan online te koop via www.ticketmaster.nl. Leden van de UFC Fight Club krijgen voorrang; de kaartverkoop voor deze leden start dinsdag 22 maart via www.ufcfightclub.com.

Fans kunnen op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ook voorrang krijgen bij de start kaartverkoop wanneer zij zich voorregistreren via deze link www.ahoy.nl/ufc.

Verdere informatie over UFC is te vinden op www.UFC.com of via @UFCEurope op Twitter.


 

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER