Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Typhoon gaat strijd aan met Paul Elstak in Ahoy

23 februari 2016

Eerste Nederlandse editie Culture Clash in muziekstad Rotterdam

 

Het hardste muziekevent ter wereld komt naar Nederland en Typhoon, Mr Polska en Paul Elstak zijn er onderdeel van. Op 26 mei battlen vier artiestencollectieven om het muzikale hart van het publiek in Rotterdam Ahoy. Red Bull Music Academy Culture Clash is volledig geïnspireerd door de Jamaicaanse Soundsystem-cultuur en zet deze vier crews lijnrecht tegenover elkaar op vier eigen podia. De inzet? Zoveel mogelijk kabaal genereren via en met het publiek, want alleen zij bepaalt welke crew en daarmee welke stroming uit de Nederlandse muziekcultuur - van hiphop tot hardcore - die avond zal zegevieren.

 

RBMA Culture Clash is een muzikale battle waarbij het om vier crews, op vier verschillende podia draait. Elke crew staat symbool voor een bepaald genre of tijdperk en zij moeten elkaar in vier rondes aftroeven. Wie heeft de hardste beats? De tofste platen? De grootste of meest luidruchtige aanhang? Of simpelweg de belangrijkste legacy?

 

Sinds de eerste editie van Culture Clash  - als onderdeel van de Red Bull Music Academy in London in 2010 -vonden er meerdere compleet uitverkochte edities in steden als New York, Toronto en Milaan plaats. Alle clashes hebben één belangrijk element met elkaar gemeen: ze draaien om de grootste, dan wel de meest invloedrijke artiesten binnen een bepaald genre of tijdperk.

 

Denk aan namen als Soul II Soul, Major Lazor, Rudimental, Disclosure, Robin S. maar ook Usher, Rita Ora en Sam Smith. De Nederlandse line-up van Culture Clash 2016 ligt in lijn met deze orde van grootte en vormt een reflectie van de breedte en de diversiteit van het Nederlandse muzieklandschap en haar geschiedenis. Van de jaren ’80 (Moortje & Darkraver & Paul Elstak) tot anno 2016. De vier crews waar het op 26 mei volledig om draait, bestaan uit: Typhoon & King Shiloh Soundystem, Mr Polska & Boaz van de Beatz, Appelsap Soundystem & Friends en legendes Moortje & Darkraver & Paul Elstak.

 

Line-up

Wint de authentieke Soundystem van King Shiloh het van de hardere beats van Mr Polska & Boaz van de Beatz of breekt het collectief van Appelsap de tent hiphop-matig compleet af (zoals we van haar gewend zijn?) en blijkt ze dan nog steeds niet opgewassen tegen de jarenlange ervaring plus kilometers die legendes Moortje, Darkraver en Paul Elstak sinds de jaren ’80 geklokt hebben?  Tijdens Culture Clash zal blijken welke van de crews - die stuk voor stuk hebben bijgedragen aan de Nederlandse muziekgeschiedenis - het publiek het meest weet te imponeren.

 

Let wel, elke crew nodigt bevriende artiesten uit om de winst binnen te slepen maar doet dit zonder het vooraf aan te kondigen. Voorbeeld: Major Lazor wist zijn tegenstanders in de UK af te troeven door Usher als verrassingsacts te laten optreden. Het publiek mag zich dus gaan opmaken voor vele verschillende grote onaangekondigde verrassingen als het op de line-up aankomt.

 

De reactie en de mate van 'kabaal’ die het publiek maakt tijdens elke ronde bepaalt welke crew wint. Voor wie juicht men het hardst? Bij twijfel brengt de decibelmeter, die in het midden van Rotterdam Ahoy zal hangen, uitsluitsel.

 

Praktische informatie

De ticketverkoop voor Culture Clash start op 23 februari via www.redbullcultureclash.nl en tickets kosten € 17,50 (excl. servicekosten) per stuk. Het event start om 20h00 en duurt tot ongeveer 00h00

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER