Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Topchefs nodigen Rotterdammers uit om over de Maas te komen

22 maart 2017

Op culinaire reis door Rotterdam-Zuid met nieuw foodfestival Tafel op Zuid

Foodliefhebbers mogen op 25 en 26 maart aanschuiven bij Tafel op Zuid, op het Deliplein op Katendrecht. Tijdens dit nieuwe, gratis festival presenteren de topchefs van Rotterdam-Zuid zich aan het Rotterdams publiek. Tafel op Zuid is een initiatief om meer Rotterdammers kennis te laten maken met het culinaire aanbod 'onder de Maas’. Rotterdam Ahoy is partner van dit initiatief.

Nick de Kousemaeker, een van de twee chef-koks van Las Palmas: "De horeca op Rotterdam-Zuid is ontzettend divers. Er komen steeds weer nieuwe plekken bij waar je geweldig kunt eten, maar je merkt dat Zuid voor sommige Rotterdammers toch net 'een brug te ver’ is. Met Tafel op Zuid nodigen we Noorderlingen uit: kom die Maas over!

Kookdemonstraties en pop-uprestaurants
Tijdens Tafel op Zuid nemen de chefs van Zuid het publiek mee in hun kookbeleving, in interactieve demonstraties van elk een uur. Bij elke sessie mogen 50 bezoekers gratis aanschuiven aan een chique gedekte tafel om het bereide gerecht te proeven. De deelnemende chefs vertegenwoordigen een mix van bekende restaurants en opkomende foodconcepten. Zo verzorgen Maaike Dogan (Obba), Nick De Kousemaeker (Las Palmas) en Remco de Lagemaat (Bistrot du Bac) een kooksessie, maar bijvoorbeeld ook Frank Hanssen (Sharp Sharp), de Wijkkeuken van Zuid en Syrische chef-kok Maher Al Sabbagh.

Naast de kookdemonstraties richten diverse koks en ondernemers van Rotterdam-Zuid een pop-uprestaurant in tijdens Tafel op Zuid. Hier zijn gerechtjes van €2 tot €5 verkrijgbaar van onder meer Booij Kaasmakers, Syrische kok Maher Al Sabbagh en het duo Alexander Wong en Marnix Benschop. Ook zijn er optredens van singer-songwriters en later op de avond DJ-muziek.

Organisatie
Het initiatief Tafel op Zuid komt voort uit ZieZuid, een campagne die is opgezet om Rotterdam-Zuid meer positieve aandacht te geven. "Het streven is dat Tafel op Zuid een jaarlijks terugkerend festival wordt, dat elk jaar neerstrijkt op een andere plek in Rotterdam-Zuid.” zegt Elsbeth Haveman van ZieZuid. De organisatie van Tafel op Zuid is in handen van Vivre Productions, organisator van populaire culinaire festivals als RotterdamseKost en CuliNESSE.

Waar: Deliplein (Katendrecht), Rotterdam
Wanneer: Zaterdag 25 maart 2017, 12.00 - 22.00 uur
Zondag 26 maart 2017, 12.00 - 20.00 uur
Toegang: Gratis
Meer info: www.tafelopzuid.nl

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER