Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Timor Steffens maakt choreografie voor Julia

11 mei 2015


Timor Steffens gaat een choreografie maken voor Julia, de nieuwe productie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, die 12 en 13 juni in Ahoy te zien is. In Julia omringt het orkest zich met acteurs, luchtacrobaten, een verteller, een flamenco-diva, illusionisten en andere artiesten. Dans heeft een belangrijk aandeel in de show, met klassieke ballerina’s en modern geschoolde dansers, tanguero’s en hiphop-artiesten – 89 dansers in totaal. In zijn choreografie voor Julia combineert Timor eigentijdse dans met urban: stijlvormen die aan de basis liggen van zijn eigen internationale carrière.

Timor Steffens
Timor Steffens groeide op in Rotterdam, waar hij in het clubcircuit naam maakte als freestyle dancer. Hij studeerde aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts) en was in 2008 finalist in So You Think You Can Dance. Timor vertrok direct daarna op eigen initiatief naar Los Angeles om zijn horizon te verbreden: het begin van zijn Amerikaanse doorbraak. Al snel trad Timor op met sterren als Michael Jackson, Madonna en Beyonce, en werd hij gevraagd als acteur in verschillende films. Daarnaast is hij tegenwoordig wereldwijd actief als creative director van grote TV-shows, choreograaf en jurylid.

Werken met ‘een van de grootste orkesten van de wereld’
Timor is ook een succesvol choreograaf, maar met een orkest als het Rotterdams Philharmonisch heeft hij nog nooit samengewerkt. ‘Het mooie hieraan: het is een van de grootste orkesten van de wereld’, vertelt Timor. ‘Zelf kom ik uit een heel andere hoek: ik heb modern ballet gestudeerd, maar ik heb ook een urban-achtergond. En juist daarom heeft het orkest mij gevraagd om een stuk te maken. Ik ga een performance in elkaar zetten met dingen die mij hebben geïnspireerd in de loop van mijn carrière: het technische van moderne dans, maar ook elementen uit de hiphop scene. Dat wil ik samenbrengen om een contradictie op te zoeken en het orkest in een ander jasje te steken.’

Wereldster als coach van toptalent
Voor zijn stuk in Julia werkt Timor samen met studenten van Codarts Rotterdam, de dansacademie waar hij zelf ook zijn loopbaan begon. ‘Geweldige dansers,’ vindt Timor, ‘modern getraind: technisch echte A-klasse. En verder heb ik voor dit stuk twee heel talentvolle urban dancers die ik nog van vroeger ken. Ze hebben hun eigen stijl ontwikkeld en zijn erg gerespecteerd in de hiphop scene. Ik vind het mooi dat ik dit talent de kans kan geven om op zo’n groot podium te performen. Het wordt een heel grote show, in juni.’

www.julia.nl

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER