Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

The Flying Dutch Rotterdam succesvol verlopen

01 juni 2015

De beste Nederlandse DJ's aanwezig op nieuw dance festival

Bezoekers van het Flying Dutch Festival in Rotterdam hadden er om 17.00 uur al een middag dansen opzitten. Ze genoten onder meer van Fedde Le Grand, Hardwell en Showtek, allen grote namen in de internationale dancescene. In de avond ging het feest gewoon door met grootheden als Armin van Buuren en Nicky Romero. De in Spijkenisse geboren dj Afrojack had de eer om de eerste editie van Flying Dutch in Rotterdam af te sluiten. En dat hebben we geweten.

Passie
De avond werd ingeluid door Armin van Buuren. De Leidenaar is inmiddels een oude rot in het vak en weet natuurlijk wel raad met een festival als Flying Dutch. Van Buuren is misschien wel ouder geworden, het plezier spat er nog steeds onverminderd vanaf. Op een chagrijnige blik is de dj, die maar liefst vijf keer werd verkozen tot beste dj van de wereld, niet te betrappen. En dat slaat over op de dansende menigte. Als de handjes in de lucht konden, gingen de handjes in de lucht. Dat krijgt lang niet iedere dj voor elkaar.

Gekkenhuis
En toen was het tijd voor de vreemde eend in de bijt; Yellow Claw. Drie jonge gasten die bij al hun optredens maar één doel hebben, het publiek helemaal los laten gaan. Met hun mix van house, trap, hardstyle en nog een heleboel andere muziek verplichten ze de aanwezige festivalgangers om helemaal uit hun plaat te gaan. Niet lang na de start van hun set ontstonden er dan ook al vier moshpits. Daar keek niemand van op, want bij elk optreden van de heren is het wel raak. Toen de vier moshpits op commando van Yellow Claw-mc Bizzey (Leonardo Roelandschap) samenkwamen, was het helemaal gekkenhuis. Het tafereel leverde mooie beelden op.

Het nieuwe House van Oliver Heldens
Beelden van het festival werden over de hele wereld bekeken via de livestream op de website van The Flying Dutch. Voor Oliver Heldens was het dan ook een mooi moment om te laten zien wat hij in huis heeft. De geboren Rotterdammer, die vlak na Martin Garrix doorbrak, tourt de hele wereld rond met zijn eigen unieke sound. Sommige mensen zeggen zelfs dat Heldens een heel nieuw subgenre is begonnen met zijn opzwepende house-muziek De populariteit van Heldens was ook in Rotterdam goed te merken, iedereen kon zijn bekendste nummers meeneuriën. De setting voor zijn optreden was met het ondergaande zonnetje perfect.

Bron: Metro Nieuws

 

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER