Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Symphony31 verenigt klassieke en dance muziek in Ahoy

09 februari 2015

Vijftigkoppig orkest en dj’s spelen bekende nummers

De vloeiende klanken van  klassieke muziek gecombineerd met de hartslag van dance, dat zorgt voor een optreden zoals dat in Nederland nog niet eerder vertoond werd. Op zaterdag 14 maart speelt in Ahoy The New Symphonics Orchestra bekende dancenummers op de beats van verschillende dj’s, geflankeerd door internationale topartiesten als Robin S., Soulvation, Candy Dulfer en Jocelyn Brown. De spil van het event vormen dj Ronald Molendijk en meesterdirigent Maurice Luttikhuis, tezamen met het vijftigkoppige orkest.

Dance en klassieke muziek lijken lijnrecht tegenover elkaar te staan. Niets is minder waar, bewijst Symphony31. Volgens medeorganisator Frits Kuijper versterken de muziekstijlen elkaar juist: “de dj zweept de zaal op, het orkest brengt een mooie lading en de gastartiesten zorgen voor extra verdieping.” Het unieke concert in Ahoy wordt ingevuld met bekende nummers die opnieuw zijn gearrangeerd door DJ Ronald Molendijk in samenwerking met meesterdirigent Maurice Luttikhuis. Denk aan Blame van Calvin Harris en Porcelain van Moby, en natuurlijk de liedjes van de gastartiesten zoals Robin S. en Jocelyn Brown. Maar ook klassieke symfonieën in een dance jasje, house-, pop- en dancenummers uit de top 40 of een plaat uit het discotijdperk met een stevige beat eronder zullen te horen zijn.

Grootste club van Europa
Symphony31 is een initiatief van KuMoheadz, het bedrijf van evenementenorganisator Frits Kuijper en DJ Ronald Molendijk.  Frits Kuijper: “er zijn wel eens eenmalige muziekprojecten uitgevoerd door dj en orkest, maar een compleet concert was er nog niet. Voor ons een uitgelezen kans om een verrassend event te organiseren.” Ahoy Rotterdam zal worden omgetoverd tot grootste club van Europa, met een spectaculair decor en geluid dat compleet rondom aanwezig zal zijn. Anders dan bij andere producties in Ahoy, kan tijdens Symphony31 niet alleen op de vloer worden gedanst, maar zullen ook op de eerste ring speciale dansplekken worden ingericht. De tweede ring van het Rotterdamse sportpaleis blijft dicht zodat de intieme clubsfeer wordt behouden.

Indrukwekkende line-up
Naast Ronald Molendijk zullen dj’s Roog en Dennis van der Geest plaatsnemen achter de draaitafel. Naast het orkest en de dj’s zijn er diverse solisten die een prominente rol hebben tijdens het unieke dancefeest. Jocelyn Brown, Sharon Doorson, Robin S., Soulvation, Candy Dulfer en MC E-Life brengen nieuw geproduceerde dancehits ten gehore. Binnenkort wordt bekend welke overige gastartiesten de line-up van Symphony31 compleet maken.

Praktische informatie
Symphony31 wordt op zaterdag 14 maart en maandag 16 maart georganiseerd. Maandag 16 maart is echter een besloten aangelegenheid.

Voor meer informatie gaat u naar www.symphony31.com

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER