Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Succesvolle doorstart Jeugdvakantieland 2015

24 augustus 2015


Jeugdvakantieland 2015 is ook dit jaar een zeer populair vakantie-uitje gebleken voor kinderen uit de Rotterdamse regio. In tien dagen tijd passeerden meer dan 40.000 kinderen de poorten van Ahoy Rotterdam voor een dag lang speelplezier.

Op de allerlaatste dag van het traditionele en jaarlijks terugkerende evenement mocht de organisatie zich verheugen op de komst van de 40.000e bezoeker, die door wethouder Maarten Struijvenberg niet alleen verwelkomd werd met een prachtige bos bloemen, maar ook nog een VIP-pakket in handen kreeg met ondermeer een passepartout voor Jeugdvakantieland 2016 en verschillende toegangsbewijzen voor andere evenementen. Gemiddeld kwamen er 4.000 kinderen per dag naar Ahoy. Op de warme dagen waren dat er wat minder maar op regenachtige dagen wisten meer dan 5.000 kinderen hun weg naar Ahoy te vinden.

Hoewel het evenement dit jaar door noodzakelijke bezuinigingen oorspronkelijk niet door zou gaan, werd in overleg met Ahoy Rotterdam het bedrijf Lodder Events uit Heerjansdam bereid gevonden om de schouders onder de organisatie van Jeugdvakantieland te zetten.

Met een mix van activiteiten op het gebied van educatie, sport/recreatie en fun en in oppervlakte groter dan voorgaande edities werd op maandag 10 augustus het startschot gegeven voor Jeugdvakantieland “nieuwe stijl”. Absolute toppers binnen het uitgebreide aanbod van activiteiten waren: het Fancy Palace voor de meisjes, de klimmuur, samen muziek maken met Drumtastic, de Duikschool Haai Five, de sportvloer, het reptielenhuis The Power of Poison, het castingpodium en de springkussens in allerlei vormen en maten.

Initiatiefnemer Bas Lodder van het gelijknamige organisatieburo Lodder Events is tevreden over het totale aantal bezoekers, dat met uitzondering van vorig jaar nagenoeg gelijk was aan voorgaande jaren en kijkt vol trots terug op de afgelopen weken. Lodder: “Mede dankzij Ahoy Rotterdam, de gemeente Rotterdam, de Vriendenloterij en de medewerking van vele bedrijven en vrijwilligers zijn wij erin geslaagd om een succesvol en kwalitatief goed Jeugdvakantieland te organiseren. Natuurlijk hebben we de eerste dagen ook in geringe mate kritiek over de programmering gekregen, omdat sommige bezoekers programma-onderdelen van oudsher misten. Deze kritiek zullen we dan ook in de evaluatie meenemen. Begrotingstechnisch lag het voor de hand dat er goed naar de financiële haalbaarheid van verschillende onderdelen gekeken moest worden, maar wat ons betreft stond deze eerste editie als een huis met talloze aansprekende aktiviteiten voor de jeugd. Als ik iedere dag weer bij de uitgang lachende en opgewekte kinderen en ouders zag weggaan en vanaf de eerste dag de vele positieve reacties via Facebook zag, dan was dat voor mij het bewijs dat dit evenement eenvoudigweg niet mag ontbreken op de jaarlijkse kalender.”

Eind september zal er met betrokken partijen een evaluatie plaatsvinden, waarbij tevens Jeugdvakantieland 2016 besproken zal worden.
 

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER