Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Sensationele waaghalzerij bij 45e editie Kerstcircus Ahoy

28 september 2015

Maar liefst 6 motorrijders in Split Globe of Death

Van 19 t/m 28 december aanstaande viert Kerstcircus Ahoy haar 45-jarig bestaan. Het programma belooft opnieuw één aaneenschakeling van hoogtepunten. Van adembenemende acrobatiek in de piste en fascinerende ‘Zopfhang’ (aan eigen haar door de lucht zweven) tot aan levensgevaarlijke motorstunts in een stalen bol. Maar ook kostelijke acts van Hongaarse clowns en innemende ‘dierallerlei’ met geiten, honden, poezen, ezels en zelfs kippen. De kaartverkoop start op woensdag 30 september a.s. om 10.00 uur.

Op dit moment zijn nog niet alle acts definitief vastgelegd, de organisatie verwacht dit binnen enkele weken rond te hebben en licht alvast een tipje van de sluier op:

Split Globe of Death
Het is en blijft één van ’s werelds meest spectaculaire acts die in circussen opgevoerd wordt: de Globe of Death. Een sensationele stunt, waarvoor de organisatie speciaal voor deze feestelijke editie van Kerstcircus Ahoy het Braziliaanse stuntrijdersteam van Daniel Diorio heeft gecontracteerd. De act begint met 2 motorrijders die op hoge snelheid door een speciaal ontworpen metalen bol met een diameter van 4 meter razen. Met stalen zenuwen verhogen zij hun snelheid naar meer dan 50 km per uur en maken omgekeerde lussen. Terwijl het publiek ademloos toekijkt, voegen zich nog vier waaghalzen in de kooi en zo kruisen in totaal 6 stuntrijders elkaars pad. Met uiterste precisie maken de rijders gelijktijdig omgekeerde loops en vertrouwen blindelings op hun reflexen en split second timing. Of dat nog niet genoeg is, zal de Globe uiteindelijk in twee delen splijten. 

Aan de haren in de nok
‘Zopfhang’ staat voor het aan eigen haar door de lucht zweven. Deze vorm van acrobatiek komt oorspronkelijk uit China en bestaat al 2000 jaar. Het Cubaanse Duo Capilar heeft de ‘Zopfhang’ tot hogere kunst verheven. De twee beeldschone dames zwieren aan hun vlechten over de duizenden bezoekers in het Ahoy Theater, waarbij de 21-jarige Jenny Montero Arencibia haar collega Yanisley Sanchez Honojosa (25) zelfs aan haar eigen pikzwarte haar zal laten hangen. Een fantastische act die nog maar zelden in Europese circussen te zien is geweest. Rechtstreeks afkomstig uit het Cubaanse Nationale Circus uit Havanna.

Komisch en hartverwarmend
Springende Dalmatiërs, balancerende herdershonden, blèrende geiten, klimmende katten, ezels die hilarisch balken en kippen die eieren leggen op commando. Een zeldzaam komische act van Johnny Fischer uit Duitsland, waarbij in totaal 15 huisdieren met elkaar de harten van het publiek zullen weten te stelen. Wat de twee viervoeters gemeen hebben? De lol tijdens hun spielerij in de piste van Kerstcircus Ahoy! Klassiek circus op z’n best.

Voorstellingen en tickets
Showdata: 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 en 28 december. Beschikbare plaatsen:
Loge plaatsen - (worden steevast als eerste verkocht op=op).
Gold Seats - (direct achter de loges met frontzicht op piste): Gezien de grote vraag naar deze luxe zitplaatsen zijn er dit jaar meer beschikbaar! 
Tribuneplaatsen - 1e rang plaatsen.
Kijk voor aanvangstijden en prijzen op www.kerstcircus.nl

De kaartverkoop start op woensdag 30 september om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl
 

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER