Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Rotterdam Ahoy komend weekend e-sports walhalla

14 april 2016

League of Legends EU Spring Finals 1e grootschalige e-sports event in Nederland
 

Op zaterdag 16 en zondag 17 april vindt in Rotterdam Ahoy de League of Legends EU Spring Finals plaats, het eerste grootschalige e-sports event in Nederland. Tijdens het event strijden diverse internationale teams tegen elkaar om gekroond te worden tot '2016 Spring Finals Champions’. Zaterdag zal er gestreden worden voor de plekken drie en vier. Op zondag vindt de finale plaats waar één team er met de zege vandoor zal gaan en doorstroomt naar het WK in de VS.
 

Gaming is hot
Gamen op hoog niveau en in wedstrijdvorm is de laatste tijd erg in opkomst in de vorm van e-sports. In diverse Aziatische landen worden al jarenlang diverse internationale e-sports evenementen georganiseerd maar nu is het ook in de US, de UK en Europa een spelvorm die steeds populairder aan het worden is. Er staan ook Nederlanders in de finale: Coach Joey Steltenpool won de play-offs met zijn team G2 Esports en staat in de finale die zondag plaatsvindt. In zijn team speelt onder meer de Nederlander Glenn Doornenbal. Peter van der Veer, Directeur Rotterdam Ahoy: "We zijn zeer verheugd dit nieuwe en populaire evenement aan onze agenda toe te voegen. Nadat we de Europese pitch wonnen, is er enorm veel aandacht voor. Het is echt een nieuwe tak van sport in Nederland en past perfect binnen onze ondernemende Rotterdamse geest.”
 

Naast League of Legends heeft Ahoy andere gaming events op de agenda staan: Firstlook BattleCon, op 7 en 8 mei 2016 en Magic The Gathering Grand Prix, van 11 t/m 13 november 2016. Firstlook BattleCon is een gloednieuw game-evenement, geheel gewijd aan het gamen tegen elkaar. Dagelijks nemen tienduizenden gamers het in Nederland tegen elkaar op, online of offline, 1-tegen-1 of in teamverband, voor de ranking of puur voor de lol. Firstlook BattleCon draait om deze 'onderlinge strijd' tussen gamers. Magic The Gathering Grand Prix is een internationaal gaming event waar fans vanuit heel Europa naar Rotterdam komen om tegen elkaar te spelen. Komend weekend vindt de Grand Prix in Barcelona plaats.
 

Over League of Legends
League of Legends is een computerspel ontwikkeld en uitgebracht in 2009 en gebaseerd op een modificatie van het spel Warcraft III. Een groep van vijf spelers strijd in het strategiespel tegen een andere groep, waarbij het doel is om de Nexus, oftewel het hoofdkwartier, van de tegenpartij te vernietigen, voordat de vijand dat bij jou doet. Je probeert hierbij slimmer te zijn dan je tegenstander en tijdens het uitvoeren van je strategie doe je dat bijvoorbeeld door bepaalde doelen naar je hand te zetten om een strategisch voordeel te behalen.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER