Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

PRIMEUR: NEDERLANDER IN LINE-UP WWE LIVE IN ROTTERDAM AHOY

04 april 2017

De Nederlander Tom Budgen, alias Aleister Black, gaat zaterdag 13 mei geschiedenis schrijven in Rotterdam Ahoy. De 31-jarige professionele worstelaar uit Amsterdam komt als eerste Nederlander in actie tijdens een evenement van WWE (World Wrestling Entertainment), de grootste sports-entertainment organisatie ter wereld, in Nederland. Hij is onderdeel van een wrestling show, waar vele klinkende WWE-namen in de ring zullen verschijnen.

De charismatische Budgen treft, onder zijn WWE-naam Aleister Black, tijdens WWE Live in Ahoy de spectaculaire Engelsman Neville als ook de technisch excellente Austin Aries in een Triple Threat Match waarin de prestigieuze WWE Cruisergewicht titel op het spel staat. Een zege in zijn thuisland zou het WWE-debuut van Aleister Black extra veel glans geven.

Aleister Black
Tom Budgen heeft ruim veertien jaar ervaring als professioneel worstelaar in het onafhankelijke circuit waar hij, onder de naam Tommy End, een buitengewoon goede reputatie heeft opgebouwd. De Amsterdammer stond onder andere in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Japan en de Verenigde Staten in de ring. Budgen heeft een achtergrond als kickbokser en trainde in het verleden onder andere met MMA-pionier Bob Schrijber. En dát is terug te zien in de ring: het arsenaal van Budgen bestaat uit krachtige stoten, messcherpe ellebogen, gruwelijke knieën en genadeloos harde trappen. In oktober 2016 tekende hij zijn WWE-contract en verhuisde hij naar Orlando, Florida. Daar nam hij zijn nieuwe identiteit aan, passend bij zijn mysterieuze uitstraling: Aleister Black. De duistere 'anti-held’ Aleister Black traint nu in Orlando zes dagen per week in het state of the art WWE Performance Center en staat meerdere keren per week in de ring bij NXT, het opleidingstraject van WWE, waar hij afgelopen weekend zijn debuut maakte bij NXT TakeOver, zie video.

Main events WWE Live
In een main event dat Ahoy op zijn grondvesten zal doen schudden neemt op 13 mei drievoudig WWE Champion Roman Reigns het in een ware titanenstrijd op tegen de 185 kilogram wegende en ruim twee meter lange Braun Strowman. Ook komt de in Dublin, Ierland geboren Finn Bálor voor de eerste keer naar Nederland. De voormalig WWE Universal Champion neemt het samen met de eeuwige underdog Sami Zayn in een tag team match op tegen 'De Sloper’ Samoa Joe en zijn tag team partner, de verbaal vuurspuwende huidige WWE U.S. Champion Kevin Owens.

Natuurlijk geven ook de vrouwelijke WWE Superstars acte de présence in de Maasstad. De sympathieke Women's Champion Bayley en de nicht van rapper Snoop Dogg Sasha Banks treffen in een tag team match die de show zou kunnen stelen Charlotte Flair, de dochter van tweevoudig WWE Hall of Fame atleet Ric Flair en de dominante Nia Jax, het nichtje van actieheld en voormalig WWE Superstar Dwayne 'The Rock’ Johnson.

Affiche
Op het affiche van WWE Live staan verder o.a. Cesaro, Sheamus, Seth Rollins en (voormalig) tag teams kampioenen Gallows & Anderson als ook The New Day. De line-up is onder voorbehoud van last-minute wijzigingen, maar belooft sowieso een waar wrestling spektakel in Rotterdam.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER