Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Planet Earth II - Live In Concert is op zaterdag 17 maart 2018 te zien in Rotterdam Ahoy

16 mei 2017


De indrukwekkende en immens populaire wildlife serie van de BBC wordt in 4K-Ultra HD-formaat vertoond. De beelden worden begeleid door de prachtige score van componist en Academy Award-winnaar Hans Zimmer, Jacob Shea en Jasha Klebe, die live door het 80-koppige symfonie-orkest City of Prague Philharmonic Orchestra ten gehore wordt gebracht. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 19 mei om 10.00 uur. 

Planet Earth II is het vervolg op de succesvolle BBC-natuurserie Planet Earth. Tien jaar na het verschijnen van de eerste reeks waren het veranderde natuurlandschap en nieuwe cameratechnieken voor de Britse tv-zender reden genoeg om een nieuwe serie afleveringen te maken. Deze keer worden er niet alleen nieuwe spectaculaire landschappen en habitats bezocht, maar zijn er ook ervaringen en ontdekkingen vastgelegd die nog nooit eerder gefilmd zijn. Kijkers stappen direct in de voetsporen van de dieren zelf en gaan met hen op reis naar een nieuwe wereld.

Score door Hans Zimmer
Om Planet Earth II niet alleen een visuele maar ook een muzikale ervaring te maken, wordt de score door Hans Zimmer verzorgd. De componist heeft o.a. 120 soundtracks van films als Inception, 12 Years A Slave, The Lion King en The Dark Knight Trilogy op zijn naam staan. Voor zijn werk ontving hij al meerdere prijzen, waaronder een Academy Award, twee Golden Globes en drie Grammy Awards. Zimmer schreef de muziek voor Planet Earth II exclusief voor de live-uitvoering van het programma. Dit zorgt voor een gevarieerde en ontroerende soundtrack bij de unieke natuurbeelden van de BBC. 

Succesverhaal
De eerste reeks afleveringen van Planet Earth uit 2006 was een groot succes overal ter wereld. Zo zijn er inmiddels wereldwijd al meer dan 3,5 miljoen dvd's verkocht. Daarnaast werd Planet Earth - Live In Concert tijdens 80 shows door maar liefst 200.000 belangstellenden bezocht. Planet Earth II was begin dit jaar op de Nederlandse televisie te zien via de EO en behaalde met de eerste aflevering 2,21 miljoen kijkers. Het team achter Planet Earth II heeft in totaal de afgelopen drie jaar 2089 dagen gefilmd tijdens 117 bezoeken aan 40 landen. 

Ticketinfo
Kaarten voor Planet Earth II - Live In Concert zijn €40, €45, €50, €55 en €60 (excl. servicekosten) en zijn verkrijgbaar via planetearthlive.nl. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 19 mei om 10:00 uur.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER