Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Nederlandse scholieren zamelen 230.556 euro in voor strijd tegen aids

02 december 2015


Gisteren, op Wereld Aids Dag, dansten ruim 4.000 jongeren in Ahoy Rotterdam tijdens de negende editie van het dance4life event. Het event was de afsluiting van het scholenproject van dance4life, en exclusief toegankelijk voor middelbare scholieren die in de afgelopen maanden in actie zijn gekomen voor een wereld zonder aids. Tijdens het event werd bekend gemaakt dat de leerlingen samen € 230.556 inzamelden. De opbrengst van het scholenproject gaat naar de voorlichtingsprojecten van dance4life in zuidelijk Afrika. Vlak voor Wereld Aids Dag maakte UNAIDS bekend dat dankzij inspanningen van alle aidsbestrijdings-organisaties het aantal nieuwe hiv-infecties sinds 2000 wereldwijd met 35 procent is gedaald.

Ruim 24.000 leerlingen van 72 middelbare scholen door heel Nederland hebben in de afgelopen maanden meegedaan aan het dance4life scholenproject en hebben zich ingezet voor een wereld zonder aids. Na een bezoek van het dance4life-tourteam zijn de leerlingen aan de slag gegaan met lesmateriaal en zetten ze acties op waarmee ze geld hebben ingezameld voor leeftijdsgenoten in zuidelijk Afrika.

B-Brave, The Partysquad en Gers Pardoel
Tijdens het dance4life event werden de scholieren voor hun inzet bedankt met optredens van B-Brave, Cho, Dio, Erik Arbores, FeestDJRuud, Gerson Main, Gers Pardoel, Manuel en Géza, The Partysquad, TP4Y, Wildstylez, Justen Beer, Global Dance Centre en RUMAG. De presentatie was in handen van Barry Paf en Toprak Yalçiner. Alle artiesten traden belangeloos op.

Nul nieuwe hiv-infecties
In het rapport dat  UNAIDS (de VN-organisatie die de wereldwijde strijd tegen hiv en aids coördineert) jaarlijkse voorafgaand aan Wereld Aids Dag lanceert is bekend gemaakt dat sinds het jaar 2000 het het aantal nieuwe hiv-infecties met 35 procent is gedaald; van 3,1 miljoen in 2000 tot 2 miljoen nieuwe hiv-infecties in 2014. Doordat steeds meer mensen toegang hebben tot hiv-remmers, is het totaal aantal mensen dat leeft met hiv gestegen naar 36,9 miljoen. Ruim tweederde (25,8 miljoen) van deze mensen leeft in zuidelijk Afrika. UNAIDS wil dat in het jaar 2030 het aantal nieuwe hiv-infecties is gereduceerd tot nul. 

Beeld door: Kevin Verkruijsen

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER