Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Mr. Polska: Collega’s gaan er aan bij Culture Clash

17 mei 2016

Culture Clash. Zo heet een voor Nederland nieuw evenement, waarbij vier muzikantencollectieven strijden om zo veel mogelijk kabaal van het publiek. Ahoy heeft deze primeur op 26 mei, Mr. Polska is een van de (fanatiekste) deelnemers. Rapper Mr. Polska (26), man die als Dominik Czajka op 3-jarige leeftijd met zijn moeder vanuit Polen naar Nederland kwam. Man ook van de hits Krokobil (met Yellowclaw & Sjaak, 2012) en Niemand (met Ronnie Flex, vorig jaar) en een succesvol optreden in Expeditie Robinson in 2014. Leuke, rustige vent, zo op een interviewbankje in Amsterdam-Noord. In niets doet hij dan denken aan die explosieve talentvolle stuiterbal op de bühne.

Bloedfanatiek is Mr. Polska wel als het om de Culture Clash in Ahoy gaat (zie kader). Zijn eigen rap noemt hij 'moderne elektronische punk waarbij we doen waar we zin in hebben’ en dat gaan we in Rotterdam horen ook. "De Culture Clash komt eigenlijk van reggaemuzikanten op Jamaica, die probeerden elkaar op straat altijd te overtreffen. Dat gaan wij in Ahoy ook doen: vier stages, vier rondes in een fantastische show, één winnaar. We gaan all out en zijn enorm vereerd dat we dit mogen doen. Heel de wereld gaat na 26 mei online meekijken.”

Tegenstander Elstak
Mr. Polska strijdt onder meer tegen Paul Elstak, een man waartegen hij vroeger opkeek. "Ik heb nog hardcore-elementen van hem gebruikt. Maar in Rotterdam komen wij straks met zulke enorme herrie om de hoek, die Elstak kan het helemaal vergeten. Wij zijn rebels en weten precies hoe je het publiek moet sturen om ze naar een climax te brengen. Als je me een reden vraagt waarom Elstak in Ahoy kan winnen, dan weet ik die niet, haha.”

De reggae van King Shiloh dan? "Reggae heb ik altijd interessant gevonden, maar tegen Mr Polska en Boaz kan dit natuurlijk niet op hè?” En Typhoon dan, is hij niet de gedoodverfde populaire favoriet die Mr. Polska kan kloppen? Met een brede grijns: "Die kan beter thuisblijven. Ahoy zal bij hem in slaap vallen.”

Goed, de toon voor de - zo heet het volledig - Red Bull Music Academy Culture Clash is gezet. We spreken Mr Polska op 27 mei vast nog wel even, als hij bij een eventuele nederlaag durft op te nemen.

Wat zien we in Ahoy?
RBMA Culture Clash, een onderdeel van de Red Bull Music Academy in Londen, is een muzikale battle met vier crews op vier verschillende podia. Het gaat om de grootste, dan wel meest invloedrijke artiesten binnen een bepaald genre. De eerste werd in 2010 in Londen gehouden, daarna volgden uitverkochte edities in New York, Toronto en Milaan. Grote acts als Major Lazer en Usher deden al eens mee. Nu komt het hardste muziekevent ter wereld naar Rotterdam.

Kabaal maken
In Ahoy strijden vier artiestencollectieven om de hoofdprijs, bepaald door kabaalmakend publiek: de eer. Een authentiek soundsystem komt van Typhoon & King Siloh. Het harde gebeuk is van Mr. Polska & Boaz van de Beatz. Hiphop horen we van Appelsap Soundsystem & Friends. En legendarische beats zijn van dj Moortje, & Darkraver & Paul Elstak. De RBMA Culture Clash duurt op 26 mei van 20.00 tot 24.00 uur.

Foto: ANP


 

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER