Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Meer acts bekend programma Kerstcircus Ahoy

21 oktober 2015


De wereldwijde zoektocht naar de beste artiesten, clowns en sensationele acts voor Kerstcircus Ahoy heeft circusproducent Fernand Banning weer verder gebracht in de samenstelling van het programma. Speciaal voor deze 45ste jubileumeditie strijkt van 19 t/m 28 december de absolute crème de la crème uit de mondiale circuswereld neer in Rotterdam. In totaal staan er 19 voorstellingen op het programma met acts die hun weerga niet kennen. 

Non-stop trampoline 
Al eerder werd de bloedstollende Splitting Globe of Death bekendgemaakt, waarbij maar liefst zes motorrijders op hoge snelheid elkaars pad kruisen in een stalen bol. Een andere spectaculaire act is die van Yuri Nikitin, olympisch kampioen trampolinespringen van Athene 2004. Na zijn topsportcarrière heeft de 37-jarige Oekraïner samen met vijf collega’s een schitterend non-stop trampolinenummer samengesteld dat erg in trek is bij tal van circusdirecties. De topatleten laten zich van een hekwerk vallen op twee trampolines en veren feilloos op het stalen raamwerk terug. Het zestal springt kruislings, boven, onder en met elkaar van trampoline naar trampoline. Een toonbeeld van discipline en vakmanschap. 

Vertederende pony’s 
Wat is een circus zonder paarden en wie paarden zegt, zegt Anton Frank! De sympathieke Duitser was al eerder met zijn indrukwekkende viervoeters te bewonderen in Ahoy, maar dit jaar houdt hij het figuurlijk klein. Frank komt namelijk met louter pony’s naar Rotterdam. Een vertederende act, waarbij de kleintjes qua techniek en sierlijkheid, zeker niet onderdoen voor de Friese paarden waarmee Anton Frank normaliter optreedt. De pony’s draven door elkaar heen, maken mooie dressuur-formaties en kunnen zelfs over de rand van de piste lopen.   

Humor rode draad
Kerstcircus Ahoy staat bekend om de altijd aanwezige grote dosis humor. Voor deze jubileum editie zijn er maar liefst drie hilarische acts gecontracteerd die de toeschouwers zullen doen schaterlachen. Naast de Duitse Johnny Fisher met zijn bonte stoet huis- en boerderijdieren zullen ook uit Italië afkomstige Rastelli’s kostelijke én muzikale capriolen uithalen. Met hun grote instrumentarium gaat uiteraard van alles fout. Dat wordt lachen, gieren en brullen voor het hooggeëerde publiek! Tussen de klassieke circusnummers door brengen Galina & Sonny Hayes een flinke portie theaterhumor naar Kerstcircus Ahoy. Een voor circusbegrippen vreemde eend in de bijt, maar dat maakt de komst van dit duo naar Ahoy juist zo uniek. De Britten zullen met vijf korte, snelle nummers de kinderen en volwassenen vreselijk op de lachspieren werken maar ook verbazen met hun magische goocheltrucs. Met hun act treden zij absoluut in de voetsporen van een van de beste comedians ooit: Tommy Cooper.  

Data en tickets 
Kerstcircus Ahoy vindt plaats van 19 t/m 28 december 2015. Men kan kiezen uit Logeplaatsen (direct aan de piste), Goldseats (direct achter de loges met frontzicht op piste) en tribuneplaatsen. Circusliefhebbers kunnen tickets ook upgraden met cateringfaciliteiten. Voor meer info hierover www.kerstcircus.nl en voor tickets www.ticketmaster.nl  

 

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER