Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Liefst drie Nederlanders in Premier League Darts 2017

03 januari 2017


De Premier League Darts 2017 zal worden gespeeld met maar liefst drie Nederlanders. Naast Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld heeft nu ook Jelle Klaasen een uitnodiging gekregen. In 2009 was Jelle 'The Cobra’ Klaassen er al eens bij, nu heeft hij dankzij een plaats in de top-10 van de wereld opnieuw een uitnodiging te pakken. Kim Huybrechts is de verrassende tiende deelnemer. De Premier League Darts doet op donderdag 16 maart Rotterdam Ahoy aan voor het tweede bezoek aan Nederland.

Top 4 automatisch geplaatst
De top vier van de wereld is automatisch geplaatst voor het rondreizende darttoernooi. Michael van Gerwen is de nummer één van de wereld en tevens titelverdediger. Gary Anderson, Peter Wright en Adrian Lewis maken de top vier compleet. Hierdoor zijn ook deze twee Schotten en Engelsman er in 2017 opnieuw bij. De afgelopen jaren zijn ze al vaste waardes in de Premier League Darts.

Vier zekerheden
De PDC en SkySports hebben samen zes wildcards om het deelnemersveld compleet te maken. Over vier namen bestond geen twijfel. James Wade is de nummer vijf van de wereld en stond in de finale van de Grand Slam of Darts. Ook was hij in 2016 de enige speler die in de Premier League Darts een partij wist te winnen van Van Gerwen. Phil Taylor is afgezakt naar de zesde plaats, maar nog altijd een vaste waarde. Dave Chisnall kende een zeer wisselvallig jaar, degradeerde vorig seizoen zelfs na negen weken en was het afgelopen WK ook zeer wisselvallig. Hij haalde wel de finale van de Players Championship Finals en stond in de kwartfinale van het WK. Ook Chisnall zien we terug in de Premier League Darts. Raymond van Barneveld keerde dankzij zijn uitmuntende wereldkampioenschap terug in de top-10 en dat levert ook hem een plaats op.

Deelnemers Premier League Darts 2017

Top 4 Order of Merit
Michael van Gerwen
Gary Anderson
Peter Wright
Adrian Lewis

Wildcards PDC
James Wade
Dave Chisnall
Jelle Klaassen
Kim Huybrechts

Wildcards Sky
Phill Taylor
Raymond van Barneveld

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER