Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Het Rotterdams Philharmonisch brengt symfonische show JULIA in Ahoy

05 februari 2015


Het Rotterdams Philharmonisch presenteert  Julia in Ahoy op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni. In Julia vertelt het orkest een klassiek liefdesverhaal in een voorstelling die symfonische muziek laat samenvloeien met dans, zang, luchtacrobatiek en andere live acts op topniveau. Samen met Guy Caron, eerste artistiek leider van het Cirque du Soleil, en Josep Vicent, dirigent, is een nieuwe vorm van entertainment ontwikkeld. Daarmee hoopt het Rotterdams Philharmonisch te bereiken voor klassieke muziek wat Caron eerder deed voor het circus: een groot nieuw publiek vinden waarmee klassieke muziek aansluiting vindt en houdt bij de huidige tijd.

Nieuwe beleving klassieke muziek
Met Julia zet het Rotterdams Philharmonisch een grote en spannende stap. In Ahoy, buiten de vertrouwde beslotenheid van de concertzaal, creëert het orkest een voorstelling waarin symfonische muziek alle ruimte krijgt om op een nieuwe manier haar verbeeldingskracht te laten spreken. Het grote repertoire – van Prokofjev en Sjostakovitsj, tot Falla en Piazzolla – vormt het hart van de show. Het orkest laat zich daarbij omringen door een kleurrijk gezelschap: van dansers, zangers en acteurs tot luchtacrobaten en tangueros op duizelingwekkende hoogte. Rode draad is het verhaal van Julia en haar zoektocht naar liefde.

De makers
In Julia werkt het Rotterdams Philharmonisch samen met een internationaal team van artiesten, creatives en jong talent (o.a. van de circus- en dansopleidingen van Codarts Rotterdam). Guy Caron, de man die het Cirque du Soleil groot maakte, werkt in de ontwikkeling van de voorstelling nauw samen met Josep Vicent. ‘Muziek, dans, poëzie, theater, circus, magie, decors en kostuums vloeien samen in één hartveroverend liefdesverhaal waarin ze elkaar bezielen,’ vertelt Guy. ‘Muziek wordt beweging, beweging wordt muziek – mensen zijn gewend om naar muziek te luisteren, maar in Julia zullen ze muziek zien. Het publiek zal ogen en oren te kort komen.’

Symfonische muziek beleven als een feest
Mike Schäperclaus, die als innovator werkt bij het orkest, liep al langer rond met het idee om klassieke muziek visueel te maken. Volgens Mike past dit project bij het Rotterdams Philharmonisch: “Voor ons zijn ondernemerschap en durf kernwaarden, maar we werken altijd vanuit de traditie van de symfonische muziek. Een toporkest als het Rotterdams Philharmonisch moet de kern van die traditie bewaken, ook als we op nieuwe manieren aansluiting bij het publiek zoeken. Aan de muziek doen we geen concessies. Wat ik belangrijk vind is dat bij Julia het orkest letterlijk middenin de aandacht staat. Alle actie vindt boven, naast en om het orkest heen plaats. Ik ben er trots op dat ons orkest deze stap durft te zetten, waarmee iedereen die bijzondere symfonische muziek beleeft als een adembenemend feest.”

Kaartverkoop
Tickets zijn vanaf heden te koop via www.beleefjulia.nl.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER