Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Hans Zimmer op 24 mei live in Ahoy Rotterdam

15 december 2015

Componist en soundtrackgrootheid voor het eerst ’Live On Tour’!

Hij is Hollywoods meest gevraagde en vernieuwende componist van filmmuziek: Hans Zimmer. Na decennia van iconische soundtracks voor o.a. Rain Man, Gladiator, Pirates of the Caribbean, Inception en The Lion King heeft de Duitse grootheid eindelijk zijn allereerste European Tour aangekondigd. Op 24 mei 2016 kan heel Nederland genieten van zijn nu al legendarische show in Ahoy Rotterdam. De kaartverkoop voor dit unieke concert start op vrijdag 18 december a.s. om 10.00 uur via Ticketmaster.

Hans Zimmer Live On Tour
De tour van Hans Zimmer start volgend jaar in de Londense SSE Arena. "Mijn grootste droom is altijd geweest om ‘on tour’ te gaan. Hoe blij ik ben dat het moment eindelijk is gekomen laat zich dan ook raden. Ik kijk er enorm naar uit om met mijn getalenteerde vrienden een concert te geven dat nooit eerder te zien en te horen is geweest”, aldus de 58-jarige Zimmer. In 2014 gaf het Duitse fenomeen ook twee concerten in het Londense Hammersmith Apollo, waar hij het podium deelde met gasten als Johnny Marr en Pharrell Williams. Beide concerten waren uitverkocht.

Wie Hans Zimmer niet kent, kent ongetwijfeld zijn muziek. Hij componeerde voor soundtracks van blockbusters als Inception, Interstellar, The Dark Knight Trilogy, Gladiator, 12 Years a Slave, The Lion King, Pirates of the Caribbean, Spider-Man 2, The Thin Red Line, The Da Vinci Code, Mission Impossible, Guy Ritchie’s Sherlock Holmes, Thelma And Louise, Crimson Tide, Rain Man en nog veel meer.

Verbluffend audiovisueel spektakel
In Ahoy staat Hans Zimmer met live band, een groot klassiek orkest en voltallig koor op de bühne. De show belooft niet alleen een unieke concertbeleving te worden, maar ook een verbluffend visueel spektakel. Voor het ontwerp tekent de wereldbekende lichtontwerper Marc Brickman. Brickman werkte al met zowat alle grote namen in de show business, van Pink Floyd tot Cirque du Soleil, van Nine Inch Nails tot Barbra Streisand. De 62-jarige Amerikaan is daarnaast ondermeer ook bekend van de uitlichting van het Empire State Building in New York.

Grote belangstelling
In andere landen is de kaartverkoop voor de show al eerder van start gegaan en is de belangstelling enorm. Naar verwachting zal het ook in Ahoy Rotterdam full house worden; advies is dan ook om snel te zijn met reserveren.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER