Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Glorieuze carrière van DJ Paul Elstak bereikt ultiem hoogtepunt met soloshow in Rotterdam Ahoy

26 januari 2017

De absolute grondlegger van Hardcore. Een Rotterdams icoon. Een legende in de (internationale) muziekwereld. DJ Paul Elstak stond begin jaren '90 aan de wieg van Gabber en raakte vanaf die tijd onlosmakelijk verbonden met Rotterdam. In deze havenstad ontwikkelde zich eveneens de welbekende Gabbercultuur. Een van Nederlands meest opmerkelijke jongerenculturen waar een volledige generatie mee is opgegroeid. Of je nu zelf een Aussie droeg of niet. Midden jaren '90 maakte Paul furore met zijn grote Happy Hardcore hits 'Love U More’, 'Rainbow High In The Sky’ en 'The Promised Land’. Dit maakte van hem een waar cultuurfenomeen. Toch keerde Paul in de beginjaren van het Millennium terug naar zijn Hardcore roots. Hij zorgde ervoor dat het genre zich voorgoed vestigde in het Nederlandse en Internationale muzieklandschap. Nu, na 30 jaar geschiedenis te hebben geschreven staat Paul aan de vooravond van zijn grootste show ooit. Op 15 april 2017 staat Rotterdam Ahoy in het teken van zijn oh zo herkenbare pompende beats.  

De geboren Hagenaar begon zijn DJ-carrière eind jaren ’80 toen hij door Peter Slaghuis gevraagd werd als DJ in de BlueTiek-Inn, een populaire Rotterdamse discotheek. Met de vele invloeden van House ontstonden in deze periode de eerste Hardcore klanken. In 1991 veranderde alles met de track 'James Brown is Still Alive’ die uitkwam onder de artiestennaam Holy Noise. Pas in 1994, bij de opkomst van de Happy Hardcore, bracht Paul voor het eerst tracks uit onder zijn eigen naam. Met 'Rainbow High in the Sky’ sleepte Paul zelfs een Gouden Plaat en Zilveren Harp in de wacht. In 1996 organiseerde Paul samen met Rotterdamse collega DJ Rob de eerste editie van Back2school. Dit werd de basis voor evenementen organisatie b2s, welke later uitgroeide tot een van de meest succesvolle organisaties van het Millennium. Kort daarna volgden de eerste edities van Pussy lounge en was de toon gezet. Paul stond eveneens aan de wieg van het concept Hardcore4life. Organisator b2s weet deze concepten ook nu nog met veel succes in de markt te zetten. General Manager Vincent van der Heijden: "Paul is voor ons een belangrijke inspirator en raadgever, hij is al sinds de oprichting nauw betrokken bij onze evenementen.” Afsluiten op het hoofdpodium van Decibel outdoor festival en het hosten van een eigen zaal op het evenement Thrillogy in 2008 zorgen ervoor dat Paul Elstak na meer dan 2 decennia nog steeds tot de grootmachten van de hardere stijlen behoort. De film 'New Kids: Turbo!’ zorgde ervoor dat zijn populariteit bij het grote publiek weer opleefde. In 2016 stond hij voor de vijfde keer op nummer 1 de Top 500 van de 90’s van Q-Music.

Tijdens deze show is Paul Elstak zonder meer het absolute middelpunt en pakt daarin ruimschoots uit met verassende gastoptredens. Daarnaast deelt hij het podium in Rotterdam Ahoy met bevriende artiesten die in de afgelopen 30 jaar een betekenis hebben gehad in zijn carrière. Onder andere Darkraver, Neophyte en vrouwelijke top DJ Korsakoff maken hun opwachting. De bekende Italiaanse Hardcore artiesten Mad Dog en The Stunned Guys behoren ook tot de genodigden. De locatie, Rotterdam Ahoy, ligt midden in het hart van waar het ooit voor Paul begonnen is. Voor hem is Rotterdam de absolute bakermat van de Hardcore. Naast de in 1999 gesloopte Energiehal was Rotterdam Ahoy een van de eerste grote locaties voor House en Hardcore evenementen, wat terug gaat tot 1990.

Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.b2s.nl. De kaartverkoop start zaterdag 28 januari om 12:00 uur.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER