Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Europort 2015: alle maritieme sectoren in gesprek over leiderschap en technologie

23 oktober 2015


Nog maar twee weken en dan is het zover: de internationale maritieme wereld komt naar Rotterdam voor de 37e editie van Europort. Deze beurs vindt plaats van 3 t/m 6 november in Ahoy Rotterdam en biedt dit jaar een programma dat gericht is op succesvol leiderschap in elke sector van de industrie.

Europort is een van de meest toonaangevende beurzen voor maritieme technologie en is als zodanig al jarenlang hét platform voor de nieuwste innovaties die de toekomst van de sector wereldwijd bepalen. Ook in 2015 is dit weer het geval. De rol van de technologie wordt steeds belangrijker en het belang hiervan mag niet worden onderschat. Europort 2015 gaat een stapje verder door te erkennen dat technologie en innovatie weliswaar noodzakelijk zijn voor een slimmere en efficiëntere maritieme industrie, maar dat effectief leiderschap essentieel is voor het succes hiervan. Er staat een indrukwekkend beurs- en congresprogramma gepland om dit onderwerp verder uit te diepen.

Officiële openingsceremonie
De inhoud van het programma wordt geheel in stijl toegelicht door Bouwe Bekking, kapitein van het Team Brunel bij de Volvo Ocean Race 2015. Bekking neemt deel aan de officiële openingsceremonie en deelt daar zijn ervaringen als leider van het Team Brunel. Naast Bekking zullen vier captains of industry hun ervaringen uit de doeken doen en hun meningen en visie omtrent leiderschap in de maritieme industrie delen.

Het bruisende programma van Europort 2015 combineert gevestigde elementen als de CEDA Dredging Days, de belangrijkste internationale baggerconferentie, Mare Forum finance en het Maritime Awards Gala, dat voor de tiende keer wordt gehouden, met nieuwe en veelbelovende onderdelen waaronder het Energy Efficient Ships 2015 congres, de Europort Masterclasses en de Europort Cruise Party.

“Effectief leiderschap en samenwerking zijn fundamentele elementen voor toekomstig succes in de maritieme industrie,” zegt Raymond Siliakus, Exhibition Manager van Europort. “Tijdens Europort 2015 worden er zes masterclasses gegeven. Elke masterclass heeft betrekking op de uitdagingen in leiderschap voor de industrie, variërend van design, technologie, efficiency en human capital. We zijn bijzonder enthousiast over dit nieuwe onderdeel, omdat wij ervan overtuigd zijn dat deze masterclasses een goede manier zijn voor maritieme bedrijven om elkaar te ontmoeten en te inspireren, te leren van andere industrieën, om kennis te delen en te netwerken".

Ook nieuw is de Europort Cruise Party. Na het sluiten van de beurs op 4 november gaan de zaken verder op de prachtig gerenoveerde SS Rotterdam. Dit legendarische schip, dat ooit het vlaggenschip was van de Holland-Amerika-lijn, heeft alle wereldzeeën bevaren. Het is nu volledig gerenoveerd en voorgoed terug op de plek waar zij gebouwd werd, Rotterdam. Daar biedt zij nu de juiste ambiance voor de eerste Europort Cruise Party. Een perfecte gelegenheid om zakenrelaties en vrienden uit de sector te ontmoeten en ondertussen te genieten van heerlijke drankjes, hapjes, het mooie uitzicht over de Maas en de skyline van dynamisch Rotterdam.

“Wij hopen dat deze Cruise Party het hoogtepunt wordt van een dynamische week met congressen, seminars, ontmoetingssessies, netwerkkansen en natuurlijk de belangrijkste maritieme technologiebeurs,” aldus Siliakus. “Er is geen geschiktere locatie voor deze gelegenheid en wij verheugen ons op een fantastische avond. Er is veel belangstelling, maar er zijn nog wat plaatsen beschikbaar!"

Europort vindt van 3 t/m 6 november 2015 plaats in Ahoy Rotterdam en er worden circa 30.000 bezoekers verwacht. De bezoekers zijn vooral toonaangevende pioniers op het gebied van technologie, beslissers en professionele vertegenwoordigers van rederijen, werven en scheepseigenaren uit meer dan 84 landen. Een niet te missen kans voor iedereen die in de internationale maritieme markt aan kop wil blijven, met alle sectoren van de maritieme sector onder één dak.

Voor alle informatie omtrent het masterclass-programma, de cruise party alsmede alle andere geplande activiteiten op Europort 2015 kunt u terecht op www.europort.nl

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER