Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

DTZ Zadelhoff MaartenMemorial 2015 gaat voor honderd lachende gezichten

28 juli 2015


Op 4 augustus vindt de DTZ Zadelhoff MaartenMemorial 2015 plaats. Een dag ter nagedachtenis van Maarten van Sten, waarop we met sportauto’s kankerpatiënten een dag laten vergeten dat ze ziek zijn. Dit jaar wordt de MaartenMemorial voor de twaalfde keer verreden. De organisatie heeft wederom honderd chauffeurs bereid gevonden hun exclusieve sportwagens in te zetten om honderd kankerpatiënten als bijrijder een fijne en onvergetelijke dag te bezorgen.

MaartenMemorial start zoals ieder jaar op de parkeerplaats van Ahoy Rotterdam. Na een tussenstop voor de lunch bij het Louwman Museum in Den Haag, eindigt de rit op het Circuit Park Zandvoort. Hier rijden de passagiers mee op het circuit voor het echte racegevoel. De secundaire doelstelling van MaartenMemorial is het inzamelen van geld voor het gerenommeerde kankeronderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut te Rotterdam.

Samen maken we kanker kansloos!
Het belangrijkste doel van de dag is om de passagiers een fijne dag te bezorgen en ze één dag te laten vergeten dat ze ziek zijn. Daarnaast wordt er met de MaartenMemorial geld opgehaald voor onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. De partners en vrienden, van het jaarlijkse evenement werken met een begroting van nul euro, zodat elke gedoneerde euro ook daadwerkelijk terecht komt waar die nodig is.

“Toen we in 2004 de eerste MaartenMemorial organiseerden konden we niet bedenken dat we nu, 11 jaar later, op pad zouden gaan voor alweer de 12de editie. Maar als je hoort hoe onze passagiers naar de dag toeleven en herinneringen koesteren, dan is het toch niet meer dan vanzelfsprekend dat we er weer vol voor gaan!” aldus Koen Verhagen, één van de initiatiefnemers van MaartenMemorial.

In de afgelopen elf jaar heeft de MaartenMemorial al ruim 1,2 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek. Ook dit jaar gaat de sponsorteller weer richting een ton euro’s, met dank natuurlijk aan hoofdsponsor DTZ Zadelhoff en haar ambassadeur Cor van Zadelhoff, maar niet in de laatste plaats dankzij de geweldige inzet van alle honderd rijders. Het geld wordt gebruikt voor verdere inrichting van het Maarten van Sten laboratorium in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Ontstaan MaartenMemorial
Maarten van Sten stierf 4 augustus 2003 op 27 jarige leeftijd aan de gevolgen van een melanoom, een agressieve vorm van huidkanker. Sinds 2004 organiseren vrienden van Maarten de MaartenMemorial, een dag ter nagedachtenis aan hem. Maarten, fervent Lotus-liefhebber (automerk), bleef tijdens zijn ziekte zolang mogelijk rijden in zijn grote passie. De opmerking van Maarten: "Als ik in mijn Lotus rijd voel ik mij niet ziek" is de basis van MaartenMemorial.

Partners van de DTZ Zadelhoff MaartenMemorial 2015 zijn onder meer Ahoy Rotterdam, BINK, Circuit Park Zandvoort, eFocus, Louwman Group, House of Lords , Application Partners en Paddock Digital Printing.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER