Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Diversiteit aan paardrijkunsten groter dan ooit bij nieuwste show

02 november 2015


Het is zover, de Europese Tour van Apassionata is vorige week in Riesa van start gegaan. De shows waren volledig uitverkocht en zowel publiek als pers waren razend enthousiast! Het team van Apassionata, bestaande uit 100 personen en 50 paarden, strijkt over 2 weken neer in Ahoy Rotterdam. Zij maken zich dan op voor drie voorstellingen van ‘In de Ban van de Spiegel’, waarvoor de mooiste paarden en de beste ruiters zijn geselecteerd. Op zaterdag 21 november is er een optreden om 15.00 en 20.00 uur en op zondag 22 november om 14.00 uur. Apassionata is Europa’s meest succesvolle paardenshow en werd reeds door ruim 5 miljoen mensen bezocht.

Ultiem staaltje Doma Vaquera
Doma Vaquera staat letterlijk voor: ‘training van de veehoeder’. Deze rijkunst is ontstaan op het platteland bij het hoeden van vee, met gebruikmaking van de Garrocha, een lange houten stok. Deze rijstijl is niet vaak in shows te zien, maar bij Apassionata toch altijd een vast onderdeel. En wie kan dat beter dan meervoudig Doma Vaquera kampioen Sebastián Fernandez! De Spaanse grootmeester won al menig gouden medaille voor zijn grandioze kunsten, creativiteit en innovatieve ideeën op de rug van een paard. In de piste van Apassionata laat hij samen met zijn zoon zien hoe vakkundig zij met de Garrocha kunnen omgaan. De paal, die ruim drie meter lang is, lijkt zo licht als veer. Maar schijn bedriegt, want om zó te kunnen manoeuvreren met een onbuigzaam lange stok, daar is absolute meesterschap voor nodig! 

Oogverblindende vrijheidsdressuur 
In 2009 werd hij onderscheiden met de Zilveren Clown op het Internationale Circusfestival Monte Carlo en sindsdien reist hij de wereld rond met zijn witte paarden: Alex Giona. De Italiaan is een ware meester in interactie met zijn mooie edele vrienden. Tijdens ‘In de Ban van de Spiegel’ loopt Giona op blote voeten en verwelkomt zijn paarden een voor een. In de piste hangt een soort spirituele rust en sfeer. Het is bijna onvoorstelbaar hoe Giona het voor elkaar krijgt om slechts met lichaamstaal en zachte stem zijn prachtige viervoeters te laten doen wat hij wil. En dat is echt niet niets, de paarden voeren de meest waanzinnige opdrachten uit! Een fascinerend, mysterieus en ongelooflijk beheerst samenspel tussen mens en paard.

Artistieke acrobatiek
Een mooie aanvulling op de nieuwste show van Apassionata is het optreden van Giulia Giona, dochter van grootmeester Alex Giona. Giulia is een hoog getalenteerde luchtacrobate die met ongelooflijke lichtheid en gratie aan zijden doeken boven de piste zweeft. Ze voert haar moeilijke oefeningen uit met onvoorstelbare perfectie, zo zijn er maar weinig te zien in Europese shows. De Italiaanse schoonheid toont naast haar artistieke doek-acrobatiek ook nog waanzinnige kunsten op de rug van een paard, dat ze samen met haar vader berijdt. 

Hilarisch én imposant
Naast genieten van de meest aparte en prachtige paarden, wordt er ook gelachen tijdens “In de Ban van de Spiegel”. Hier zorgt Laurent Jahan wel voor met zijn ruige ezel ‘Anouki’. Samen zorgen zij voor een hilarische komedie, die alleen nog maar grappiger wordt bij de opkomst van Jahan’s clowneske paard ‘Simba’. De brutale viervoeter blijkt niet bepaald de instructies van zijn meester op te volgen en dat leidt tot de meest kostelijke capriolen. Maar Laurent heeft meer in petto: Met zijn Postier Breton ‘Naer’ laat hij zien dat niet alleen de Lipizzaner paarden de Hogeschool dressuurtechnieken beheersen. Tijdens 'Schoolkunsten boven de grond' is te zien hoe 'Naer' met het grootste gemak zijn imposante lichaam soepel en lenig inzet voor zijn performance. 

Aanvangstijden en toegangsprijzen
Op zaterdag 21 november vinden er twee shows plaats, om 15.00 uur en 20.00 uur. Op zondag 22 november begint de show om 14.00 uur. Tickets verkrijgbaar vanaf € 44,- (excl. servicekosten). Er zijn ook compleet verzorgde arrangementen verkrijgbaar. Reserveren via www.ticketmaster.nl of 0900 300 1250 (€0,60 p/m).


 

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER