Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Dinner in the Sky biedt 'hoog cuisine’ op terrein van Rotterdam Ahoy

03 december 2016

"Wow! Het Oude Noorden, waar ik sinds anderhalf jaar woon, heeft mij veel te bieden. Maar door het lopen van de marathon van Rotterdam en vooral via dit diner op grote hoogte, kom ik echt op een hele leuke manier in aanraking met Zuid. Het inspireert me om meer nieuwe dingen in stad te leren kennen en te zien", aldus een zichtbaar genietende Karolien Lammerts van Bueren. Deze Rotterdamse met Brabantse roots had de Facebook-actie van ZieZuid gewonnen en behoorde samen met haar zus Marjolein tot de in totaal 134 uitverkorenen die vandaag deelnamen aan Dinner in the Sky op het terrein van Rotterdam Ahoy. Het etentje op 50 meter hoogte is een voorproefje op het tweedaagse culinaire event Tafel op Zuid dat in maart 2017 plaatsvindt.


Beide ludieke evenementen worden georganiseerd door ZieZuid in het kader van haar gebiedsmarketingcampagne met als doel de mooie kanten en kwaliteiten van Rotterdam-Zuid zichtbaar te maken. Geen overbodige luxe gezien de vaak negatieve berichtgeving over dit stadsdeel en de uitkomsten van het vorig jaar gehouden onderzoek "Hoe goed kent de Rotterdammert zijn stad?” Hierbij gaven inwoners uit Rotterdam-Noord de overkant van de Maas slechts een 5,6.


Missie geslaagd
Aan een grote tafel, hoog bungelend aan een hijskraan, werd er vandaag gekookt, gelachen, gegeten, gedronken en aandachtig geluisterd naar Gijsbregt Brouwer, oprichter van het culinair platform De Buik van Rotterdam. Hij vertelde over de parels van Zuid. "Die zijn er absoluut”, zegt Elsbeth Haveman van de organisatie ZieZuid. "We willen af van het negatieve imago van Zuid en willen samen met de partners van ZieZuid en de inwoners van Rotterdam toewerken naar een ongedeelde stad waar we ons allemaal Rotterdammer voelen en trots op zijn. Dinner in the Sky en volgend jaar het culinaire evenement Tafel op Zuid dragen daar absoluut aan bij. Want ook op het gebied van vrijetijdsbesteding en horeca heeft Zuid veel te bieden. Gezien de opkomst, de aandacht en het enthousiasme vandaag, durf ik wel te zeggen dat we in deze missie zijn geslaagd.”


Rotterdam Ahoy levert bijdrage aan positieve blik Rotterdam-Zuid
Rotterdam Ahoy, als een van de partners van ZieZuid, heeft haar terrein ter beschikking gesteld voor Dinner in the Sky. "We willen graag onze bijdrage leveren aan een meer positieve blik op Rotterdam-Zuid. Het gebied rondom Ahoy en winkelcentrum Zuidplein wordt in de toekomst het tweede stadshart van Rotterdam, genaamd Hart van Zuid. Er wordt al flink gebouwd en verbouwd, dat konden we vanaf boven aan de eettafel goed zien. Het wordt een prachtig gebied met pleinen, restaurantjes en een vernieuwd Ahoy", aldus Jos van der Vegt, president-commissaris van Rotterdam Ahoy.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER