Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

De MTV European Music Awards 2016 in Rotterdam

25 oktober 2015

Ahoy tweede maal de locatie voor prestigieus internationaal muziekevenement

Rotterdam is zeer verheugd om in 2016 voor een tweede keer gaststad te zijn van de MTV European Music Awards (EMA). De 2016 MTV EMA vindt volgend jaar op 6 november plaats in Ahoy Rotterdam. MTV heeft dat zondagmiddag bekend gemaakt voorafgaand aan de 2015 MTV EMA in Milaan.

De MTV EMA geldt als een van de grootste muziekshows ter wereld. De awardshow wordt uitgezonden in 115 landen en bereikt zo’n 130 miljoen huishoudens. Rotterdam heeft actief gelobbyd om het evenement voor een tweede keer naar de stad te halen. Ahoy Rotterdam, Rotterdam Festivals, Rotterdam Partners en de gemeente hebben hiervoor nauw samengewerkt.

Jonge stad
Wethouder Pex Langenberg (Cultuur): “Wij zijn ontzettend trots dat Rotterdam gaststad is van de 2016 MTV EMA. De MTV EMA past goed bij Rotterdam en ons evenementenbeleid waar ‘jonge stad’ een thema is. De komst van dit fantastische muziekevenement draagt bovendien bij aan de internationale profilering van Rotterdam als festivalstad.”

Ron Voskuilen, directeur Rotterdam Partners: ,,MTV geldt wereldwijd als een van de sterkste merken onder jongeren en muziekliefhebbers. De komst van de MTV EMA naar Rotterdam is van grote impact op de internationale profilering van de stad. Tijdens en rondom de show in 2016 zal Rotterdam gelden als dé plek voor deze doelgroepen. Beelden van de stad zullen de hele wereld over gaat. Dat is van onschatbare waarde voor de marketing van de stad.”

Waanzinnig spektakel
Het prestigieuze evenement zal in het Sportpaleis van Ahoy plaatsvinden. Peter van der Veer, directeur van Ahoy Rotterdam: “Ahoy is zeer verheugd met de terugkeer van de MTV EMA naar Rotterdam, hét internationale muziekspektakel van het jaar. In 1997 hebben wij dit prachtige muziekevenement al eens mogen huisvesten. In 2016 op dezelfde plaats, maar in een compleet gerenoveerd en uitgebreid Sportpaleis van Ahoy. Er zal alles uit de kast gehaald worden om een waanzinnig spektakel neer te zetten waarmee één van de meest memorabele MTV EMA’s uit de geschiedenis van MTV een feit wordt. Wij kijken er enorm naar uit!”

De MTV EMA uitreiking in Rotterdam krijgt een mooie plaats in de evenementenkalender van 2016. Johan Moerman, directeur Rotterdam Festivals: “De haven, moderne architectuur, sport- cultuur- en kunstevenementen op een internationaal niveau en een ruim aanbod voor een jong en divers publiek. Dat is Rotterdam, een van de beste festivalsteden ter wereld (volgens IFEA,  International Festivals & Events Association).Wij zijn zeer blij de MTV EMA in onze stad te mogen hosten en zullen ervoor zorgen dat dit een onvergetelijke ervaring wordt voor de artiesten, bezoekers en de bewoners van de stad.”

 

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER