Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

De Betway Premier League in 2016 voor het eerst in Nederland

14 augustus 2015

Ahoy Rotterdam één van de speellocaties van het grootste darttoernooi ter wereld

De Betway Premier League wordt voor het eerst in Nederland gehouden. Daarmee betreedt het grootste evenement voor de dartsport nieuw terrein. Het Sportpaleis van Ahoy in Rotterdam wordt op 12 mei 2016 voor een dag de Darttempel van Nederland!

In de Betway Premier League, die live op televisie wordt gebracht door Sky Sports, treedt een veld van tien spelers vier maanden lang tegen elkaar in de strijd in 16 verschillende arena's om de prestigieuze titel die in mei 2015 door Gary Anderson werd gewonnen. Op de eerste negen donderdagavonden komen de spelers tegen elkaar uit in de league, waarbij de twee laagst geplaatste spelers na de Beslissingsavond - op 31 april 2016 in Cardiff - uitgeschakeld zijn. De overgebleven acht spelers spelen tegen elkaar op de zes resterende league avonden, waarna de top vier dan door mogen naar de Play-Offs in de O2 in Londen op donderdag 19 mei.

Na het enorme succes van de eerste avond dit jaar in de First Direct Arena in Leeds vindt daar ook de kick-off plaats van de Betway Premier League 2016 op donderdag 4 februari. De volgende league-avonden in februari vinden plaats in de Metro Radio Arena in Newcastle, de 3Arena in Dublin en de GE Oil & Gas Arena van Aberdeen, daarna in de Westpoint Arena in Exeter op 3 maart, voorafgaand aan de UK Open TV Finals datzelfde weekeinde in Minehead. Daarna zijn de Capital FM Arena in Nottingham, de SSE Hydro in Glasgow en Liverpool’s Echo Arena het toneel voor de league-avonden de Beslissingsavond op 31 maart in Cardiff, waarna er nog maar acht spelers over zijn.

In april vinden de avonden plaats in de Arena van Sheffield, de SSE Arena in Belfast, het International Centre in Bournemouth en de Barclaycard Arena in Birmingham, alvorens het spektakel zich op 5 mei afspeelt in de Arena van Manchester. Op de laatste avond van de league doet dan de Betway Premier League voor het eerst Nederland – waar voormalig kampioenen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld vandaan komen – aan op donderdag 12 mei in het Sportpaleis van Ahoy te Rotterdam. De beste vier spelers gaan van daaruit naar de Play-Offs in de O2 in Londen op donderdag 19 mei voor de halve finale en de finale waarbij de kampioen zal worden uitgeroepen.

“We zijn heel blij volgend jaar de Betway Premier League voor het eerst naar Nederland te kunnen brengen en we weten zeker dat het Sportpaleis van Ahoy vol zal stromen met bezoekers om naar de beste dartsspelers van de wereld te kijken," aldus PDC Voorzitter Barry Hearn.

“Darts maakt in Nederland momenteel een enorme groei door, natuurlijk vanwege het succes van de nummer één van de wereld Michael van Gerwen, maar ook gezien het aantal jonge spelers dat in opkomst is, de vele mensen die naar de evenementen van onze Europese Tour in Nederland komen kijken en ook door de hoge televisiekijkcijfers van onze uitzendpartner RTL7. De Betway Premier League is de laatste tien jaar een fenomeen in de Britse sport waarbij de beste spelers in heel Groot-Brittannië en Ierland spelen voor 100.000 fans die het evenement in 16 verschillende arena’s bijwonen. Met het Sportpaleis van Ahoy erbij brengen we de Betway Premier League nu dichterbij de fans op het vasteland van Europa en dat is een ontwikkeling die een nieuwe dimensie zal toevoegen aan een toernooi dat sowieso al heel opwindend is.”

Alan Alger van Betway: "De Betway Premier League is een enorm succesvol evenement en we zijn er trots op daar zo dicht bij betrokken te zijn. Het toernooi van dit jaar heeft een aantal prachtige matches opgeleverd en de climax bij de Play-Offs was een waardig besluit. De plannen voor de Betway Premier League van 2016 zijn geweldig en we kijken al uit naar het nieuwe jaar."

In de Betway Premier League van 2016 zijn de beste vier spelers uit de PDC Order of Merit te zien na de Wereldkampioenschappen van 2015-2016, waarbij 6 andere spelers worden uitgenodigd om de strijd aan te gaan.

Kaarten voor de Betway Premier League 2016 zullen worden verkocht vanaf begin oktober, de details zijn te zijner tijd te vinden op www.pdc.tv/tickets.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER