Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Alistair Overeem in gevecht met Andrei Arlovski bij het UFC debuut in Nederland

26 februari 2016

UFC heeft bevestigd dat zwaargewicht Alistair Overeem (nummer 3 in de UFC Ranking) het op zal nemen tegen de nummer 5 zwaargewicht Andrei Arlovski bij het UFC-debuut in Nederland op zondag 8 mei in Rotterdam Ahoy. Kaartverkoop voor UFC Fight Night start op donderdag 24 maart 2016.

Overeem, die eerder een zwaargewicht titel (Strikeforce) omhoog hield, is op jacht naar het UFC goud na 3 opeenvolgende winstpartijen tegen Junior Dos Santos, Roy Nelson en Stefan Struve.


"Ik voel me vereerd dat ik de kans krijg om voor het thuispubliek om in Nederland te vechten,” reageerde Overeem, "Nederland heeft erg veel kampioenen grootgebracht en vechten is waar wij in uitblinken. Andrei is een voormalig UFC kampioen, een talentvolle vechter en mijn teamgenoot bij Jacksons MMA in Albuquerque. Ik kijk uit naar het gevecht, hij heeft hele goede allround vaardigheden en het belooft een goed gevecht te worden.”

Sinds zijn terugkeer in UFC in 2014 heeft Arlovski noemenswaardige winsten geboekt tegen Travis Browne, Antonio "Bigfoot” Silva en Frank Mir. De voormalige UFC zwaargewicht kampioen en eerste Europese UFC kampioen  heeft zich als doel gesteld om de titel terug te winnen.

De Nederlandse fans kunnen hun hart ophalen,   de UFC heefteen belangrijk gevecht toegevoegd waar de Nederlander Stefan Struve het opneemt tegen de Braziliaan Antonio "Bigfoot” Silva.

"Ik kreeg kippenvel toen mij werd verteld dat de UFC naar Nederland komt. Ik ben blij dat het eindelijk gaat gebeuren,” zegt Struve, "op dit moment in mijn carrière is dit precies wat ik nodig heb, vechten voor de ogen van mijn vrienden en familie en een show neerzetten zoals ik dat kan. Vechten voor de UFC in Nederland is een droom die uitkomt”.

Andere partijen
Dominic Waters vs. Peter Sobotta
Chris Weight vs. Rashid Magomedov
Reza Madadi vs. Yan Cabral
Garreth McLellan vs. Magnus Cedenblad

 

Kaartverkoop voor UFC Fight Night start donderdag 24 maart via ticketmaster.nl. UFC FIGHT CLUB leden hebben de mogelijkheid om op dinsdag 22 maart kaarten aan te schaffen via www.ufcfightclub.com.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER