Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Ahoy Rotterdam kiest voor reclamebureau Sniper-X

12 november 2015

Begin 2016 lanceert Ahoy nieuwe huisstijl 

Ahoy Rotterdam staat aan de vooravond van grote ontwikkelingen. Reden genoeg om de positionering en communicatielijn weer eens goed onder de loep te nemen. Na een pitch waaraan diverse bureaus deelnamen, is reclamebureau Sniper-X afgelopen maand als winnaar uit de bus gerold. Het Rotterdamse bureau neemt de nieuwe merkpositionering en de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl voor haar rekening.

In 2019 verrijst er bij de huidige evenementenaccommodatie een nieuw multifunctioneel complex van internationale allure dat onder meer bestaat uit een groot congrescentrum (bestaande uit een auditorium met een capaciteit van 2750 bezoekers en 35 break-out rooms) en een muziekhal voor circa 7000 bezoekers. Deze ontwikkeling, met daarbij een hernieuwde aanpak in internationale marketing, evenals een veranderende nationale markt en nieuwe online ontwikkelingen, vragen om een nieuwe koers. Susanne Blaas, Marketing & Communications Manager bij Ahoy Rotterdam: “Wij hebben gekozen voor Sniper-X vanwege hun strategische visie, creatieve concepten en veelzijdigheid. Ze toonden hiermee aan zowel de zakelijke, nationale en internationale doelgroep als de consumentenmarkt goed te begrijpen en ook te kunnen activeren.” Sylvia Nelissen, eigenaar en merkstrateeg binnen Sniper-X: “Ahoy Rotterdam bestaat in 2016 45 jaar. We zijn als Rotterdams bureau natuurlijk erg trots dat we zo’n iconisch merk opnieuw op de kaart mogen zetten.”

Nieuwe lijn
Ahoy Rotterdam zal haar nieuwe logo en nieuwe huisstijl begin 2016 naar buiten brengen. De nieuwe communicatielijn wordt geënt op een aantal pijlers die de basis gaan vormen van de look en feel. Blaas voegt toe: “Zo gaan onze Rotterdamse roots zeker een rol spelen in onze uitingen. We bestaan een jaar lang 45 jaar. Het hele jubileumjaar zal gebruikt worden om onze nieuwe koers te presenteren.”

Over Ahoy Rotterdam
Ahoy Rotterdam is een moderne accommodatie met ruimte voor business en entertainment. Uniek in Nederland vanwege haar multifunctionaliteit en diversiteit; de indoor arena (de Ahoy Arena) die vooral gebruikt wordt voor grote concerten, (sport)evenementen, corporate events en familieshows, de Beurs- & Evenementenhallen voor onder meer bedrijfsfeesten en beurzen en het Congres- & Vergadercentrum waar kleinere congressen, presentaties en vergaderingen worden georganiseerd. Ahoy ontvangt op jaarbasis circa 1,5 miljoen bezoekers. Bovendien produceert Ahoy ook zelfstandig en met partners vakbeurzen, publieksbeurzen en (sport)evenementen, zowel in Ahoy Rotterdam als op andere locaties in binnen- en buitenland. 

Over Sniper-X
Met een team van ‘brand lovers’ regelt Sniper-X al ruim 14 jaar alles om de merken van haar opdrachtgevers te laten schitteren. Sniper-X creëert cross-mediale campagnes, organiseert brainstorms, maakt implementeerbare merkstrategieën en verzorgt ook kleine communicatie-uitingen met groots effect. Sniper-X bestaat uit een snel, nuchter, no-nonsens en rock steady team en waar nodig haken zij creatievelingen en professionals uit andere disciplines aan.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER