Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Roger Federer naar Rotterdam

04 september 2015

Zwitserse tennislegende in actie op ABN AMRO World Tennis Tournament

Roger Federer, zeventienvoudig Grand Slam winnaar en huidig nummer twee van de wereld, neemt in 2016 voor de negende keer deel aan het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Zwitser gaat in Ahoy op jacht naar zijn derde toernooizege, waarmee hij een nieuw record aan zijn imposante erelijst toe kan voegen. Het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt gehouden van 8 t/m 14 februari 2016 in Ahoy Rotterdam.

Richard Krajicek over de deelname van de Zwitser: “Net als in 2012 kiest Roger voor Rotterdam als weg naar de Olympische Spelen. Bovendien bleek het toen de opmaat naar het heroveren van de nummer één positie, dus de keuze voor deze route zegt alles over de ambitie die hij heeft. Wij zijn in ieder geval heel erg trots dat hij weer voor het ABN AMRO World Tennis Tournament kiest, ieder toernooi in de wereld wil hem immers graag aan de start hebben.”

Recordjacht
Roger Federer veroverde in zijn carrière al 87 titels in het enkelspel. Naast onder meer zeventien Grand Slams, zes ATP World Tour Finals en vierentwintig 1000-toernooien was hij al twee keer de sterkste in Ahoy. In 2005 en 2012 won hij de titel in het ABN AMRO World Tennis Tournament. Wanneer hij het toernooi voor de derde keer op zijn naam schrijft is hij de eerste speler die hier in slaagt.

Roger Federer in Rotterdam
Roger Federer heeft een lange historie in Rotterdam. Als 17-jarige kreeg hij een wildcard voor het toernooi en verbaasde hij de  tenniswereld door pas in de kwartfinale in drie sets te verliezen van Kafelnikov, toenmalig nummer 1 van de wereld. Bij zijn zesde deelname in 2005 won hij, inmiddels zelf nummer één van de wereld, na een zinderende finale tegen Ljubicic de titel. In 2012 keerde hij terug en herhaalde dit resultaat met winst in de finale tegen Juan Martin del Potro.

Kaartverkoop
Alle informatie over het toernooi is te vinden op www.abnamrowtt.nl. De kaartverkoop van het 43e ABN AMRO World Tennis Tournament is in volle gang.
 

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER