Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Jo-Wilfried Tsonga is de winnaar van de 44e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament.

20 februari 2017

Jo-Wilfried Tsonga is de winnaar van de 44e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De sympathieke Fransman versloeg in een enerverende finale van bijna twee uur de Belg David Goffin: 4-6, 6-4, 6-1.

Jo-Wilfried Tsonga is de vierde Fransman die de titel in Rotterdam Ahoy wint. Cedric Pioline (2000), Nicolas Escudé (2001 en 2002) en Michael Llodra (2008) gingen de publiekslieveling voor. Gelijk na de finale verscheen de naam van Tsonga in de galerij der kampioenen op de tweede ring.

"Ik ben heel blij met deze titel,” glunderde de 31-jarige Tsonga, die zijn dertiende toernooizege op de ATP World Tour boekte. "Deze titel komt op het juiste moment, want de laatste maanden heb ik hard gewerkt om op dit niveau terug te komen. Ik heb een paar dingen in mijn spel veranderd zoals de service en backhandreturn. Ik ben zeer tevreden dat het harde werken van de afgelopen maanden zich met een toernooizege heeft uitbetaald.”

Voor David Goffin waren de druiven na de eerste setwinst zuur. "Maar toch ben ik tevreden over deze geweldige toernooiweek met mijn eerste finale in Rotterdam. Voor het toernooi had ik in Rotterdam nog geen wedstrijd gewonnen. Ik verlaat Rotterdam toch met een goed gevoel, want ik heb voor het eerst in mijn carrière een plaats in de top-10 van de wereldranglijst veroverd.”


Ivan Dodig & Marcel Granollers zijn de winnaars van het dubbel tournament.

 

ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament
Gordon Reid heeft zijn titel tijdens de negende editie van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament geprolongeerd. De als tweede geplaatste Schot versloeg in een eenzijdige finale zonder veel problemen de Fransman Nicolas Peifer: 6-2, 6-1.

"Ik ben blij met deze titel op dit door Esther Vergeer geweldig georganiseerde toernooi,” vertelde een gelukkige Gorden Reid. "De integratie van het rolstoeltennis op dit toernooi is uitstekend. Ik hoop dat dit in de toekomst bij meer toernooien zal gaan gebeuren.”

Nicolas Peifer had vrijdag wel de dubbeltitel gewonnen, want hij versloeg met Stephane Houdet in de finale Gustavo Fernandez (Argentinië) en Alfie Hewett (Groot Brittannië) met 7-6 (4), 6-2

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER