Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Haase, De Bakker, Kyrgios en Zverev naar ABN AMRO World Tennis Tournament

17 december 2015

Beste Nederlanders en grootste talenten naar Rotterdam

Na Roger Federer zijn vier nieuwe spelers toegevoegd aan het deelnemersveld van het 43e ABN AMRO World Tennis Tournament. Met Robin Haase, Thiemo de Bakker, Nick Kyrgios en Alexander Zverev wordt een mix van Nederlandse top en internationaal supertalent toegevoegd. Het ABN AMRO World Tennis Tournament vindt plaats van 8 tot en met 14 februari 2016 in Ahoy Rotterdam.

Robin Haase
Robin Haase neemt voor de achtste keer deel. Met een 66e positie is hij de best geplaatste Nederlander op de Emirates ATP Rankings. Toernooidirecteur Richard Krajicek: "We zijn blij met de komst van Robin. Het is voor de fans altijd goed om de Nederlandse spelers in actie te zien tegen internationale toppers. Robin is al jaren een stabiele factor en heeft dit jaar goede stappen gezet op de ranglijst. We hopen dat hij die lijn bij ons voort zet."

Thiemo de Bakker
Thiemo de Bakker komt voor de zevende keer uit in het enkelspel. Eerder dit jaar was de huidige nummer 99 van de wereld afwezig, in 2016 is hij weer van de partij. Krajicek: "Thiemo heeft zich op knappe wijze teruggespeeld in de top 100 van de wereld. Daarom zijn we graag bereid hem een wildcard te geven. Hij heeft in de Davis Cup tegen Zwitserland laten zien dat hij het de absolute top lastig kan maken. Het is goed dat hij er komend jaar weer bij is."

Nick Kyrgios
De 20-jarige Australiër staat al op de 30e plaats van de ATP Rankings. In januari bereikte hij de kwartfinale in de Australian Open. Na Wimbledon 2014 was dit al zijn tweede kwartfinale in een Grand Slam. Richard Krajicek: "Naast Nederlanders vinden we de aanwezigheid van de grootste talenten belangrijk. Van alle spelers van 20 jaar en jonger is Kyrgios het verst in zijn ontwikkeling. Het is dan ook de hoogste tijd dat hij zijn debuut bij ons maakt."

Alexander Zverev
De pas 18-jarige Duitser maakte afgelopen jaar al zijn debuut in Ahoy. Roberto Bautista Agut was toen te sterk in de eerste ronde. Toch smaakte het optreden van de ATP Star of Tomorrow Award-winnaar naar meer. Richard Krajicek: "Alexander Zverev is een talent van de buitencategorie. Hij is niet voor niets de allerjongste speler in de top 100. Zoals we eerder deden met bijvoorbeeld Federer reserveren we voor dit type talenten graag een wildcard."

Kaartverkoop
Het toernooi mag op een grote belangstelling van de tennisfans rekenen. De finaledag is al uitverkocht. Alle informatie over het toernooi is te vinden op www.abnamrowtt.nl

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER