Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Internationale selectie showcars in trek op 100% Tuning

19 oktober 2015

Tienduizenden autoliefhebbers naar Ahoy Rotterdam voor non-stop beleving en unieke auto’s

Op 17 en 18 oktober keken meer dan 42.000 bezoekers in Ahoy Rotterdam de ogen uit bij de grote, internationale selectie showcars, de vele stands, de nieuwe programmaonderdelen en adembenemende outdoor driftshows. Het boordevolle programma van Benelux’ grootste event op het gebied van car design & performance bood op elk moment van de dag wel iets te beleven.

Showcars uit alle windstreken van Europa
Al sinds 2004 vormt de unieke, internationale selectie showcars de belangrijke basis voor 100% Tuning, één van Nederlands grootste auto-evenementen. Ditmaal was het aanbod internationaler dan ooit, met een zeer uiteenlopende serie showcars afkomstig uit alle windstreken van Europa: Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Duitsland, Engeland en Schotland.

De live-competities, de 3M Carwrap Contest en Audio Installer Battle, leverden opnieuw bijzondere auto’s af, gepersonaliseerd met de nieuwste materialen en volgens de laatste technieken. Voor de liefhebbers van supercars was het smullen geblazen op de GTO Boulevard en tijdens de optredens met de Amerikaanse klassiekers in de Lowriders Supershow LIVE! waren de tribunes afgeladen vol. Op de ruim 30.000 m2 van 100% Tuning was er voor ieder wat wils en inspiratie voor velen, getuige ook de drukte in de Outlet Zone.

Nieuwe onderdelen in programma goed ontvangen
In de drukbezochte AutoWeek Action Arena op het buitenterrein van Ahoy zorgden de coureurs van NL Drift Series voor het eerst voor de invulling van het programma. De spectaculaire driftshows zijn met veel gejuich ontvangen en trokken massale belangstelling. Het publiek smulde van de piepende banden, de vele rook en de geur van het opspattend brandend rubber. De tribunes waren dan ook tijdens alle shows tot de nok toe gevuld. Ook de live build act door de specialisten van Street Customs trok veel bekijks. Het publiek kon met eigen ogen zien hoe een auto op de beursvloer werd voorzien van luchtvering.

Na 12 jaar 100% Tuning blijft de belangstelling voor unieke auto’s en het personaliseren van auto’s onverminderd groot. Volgend jaar kunnen autoliefhebbers voor de laatste trends opnieuw in Ahoy Rotterdam terecht, op 15 en 16 oktober 2016

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER