Veiligheid

Als internationale evenementenaccommodatie volgen wij de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet en zijn we continu in gesprek met de verantwoordelijke instanties. We volgen hierin de richtlijnen van het RIVM en GGD Rotterdam-Rijnmond. Sinds 25 september 2021 zijn de maatregelen weer aangepast. Dit heeft invloed op de evenementen in Rotterdam Ahoy.

Evenementen zonder vaste zitplaats
Evenementen binnen zonder vaste zitplaatsen, zoals popconcerten, zijn vanaf 25 september toegestaan met een inzet van hooguit 75% van de zaalcapaciteit. Daarnaast moeten bezoekers een bewijs kunnen laten zien waaruit blijkt dat ze gevaccineerd zijn, onlangs negatief getest of hersteld van covid-19.

Evenementen met vaste zitplaats
Evenementen met vaste zitplaats mogen op 100% van de zaalcapaciteit draaien. De horeca voor deze evenementen zal tot 00.00u geopend zijn. Dit geldt niet voor de evenementen, deze mogen wel langer voortduren. Daarnaast moeten bezoekers een bewijs kunnen laten zien waaruit blijkt dat ze gevaccineerd zijn, onlangs negatief getest of hersteld van covid-19.

Bijeenkomsten in het RACC
Bij bijeenkomsten in het RACC, ook die in de kleinere zalen, zal gebruik gemaakt worden van de corona -check: bezoekers moeten een bewijs kunnen laten zien waaruit blijkt dat ze gevaccineerd zijn, onlangs negatief getest of hersteld van covid-19.

Horeca overdag
Horeca mag overdag op volle capaciteit draaien, dit geldt dus ook voor ons Bar Restaurant Seventy One.  

 

Het dragen van mondkapjes en het houden van 1,5 meter afstand is niet langer verplicht in Ahoy.

 

Meer informatie over het coronatoegangsbewijs vind je op: rijksoverheid.nl/testenvoortoegang en testenvoortoegang.org.

 

Wij organiseren evenementen, beurzen en congressen op een verantwoorde manier. De veiligheid van al onze bezoekers en personeel staat voorop. Wij kijken ernaar uit u weer te verwelkomen!

Hoi! Ik ben Joy.

Wat vind je van mijn outfit? Het zijn mijn 'don’t get to close clothes’. Het herinnert je eraan dat we afstand moeten houden van elkaar. Kleine moeite, groot resultaat.

It’s time for joy; tot snel in Ahoy!