Praktische informatie

Hier vind je handige informatie voor je bezoek aan Ahoy. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan vooral even onze veelgestelde vragen.

Garderobe

Er is een bemande garderobe aanwezig waar je jouw jas tegen een tarief van €2,00 per stuk in bewaring kunt geven.

Het mee naar binnen nemen van grote en onhandige voorwerpen en met name van koffers, rugzakken en tassen met een omvang groter dan A4 formaat en dikker dan 10 cm (inclusief wieltjes, handvatten en voor- en zijvakken) is niet toegestaan. We raden u aan deze niet mee te brengen.

De directie is niet aansprakelijk voor diefstal en/of het zoekraken van kledingstukken e.d. 

Betalen

In verband met de huidige coronamaatregelen, accepteren organisatoren enkel PIN of creditcard betalingen. 

Plattegrond

Wil je weten waar de parkeerplaats precies is? Of hoe het gebouw er van binnen uit ziet? Bekijk dan onze pagina met plattegronden.

Plattegronden

Roken

Roken in Rotterdam Ahoy is verboden. Roken is alleen toegestaan op de daarvoor aangewezen rookplekken.

Parkeren

Rotterdam Ahoy beschikt over 2.000 parkeerplaatsen. Om op eventdagen zeker te zijn van een parkeerplek is het mogelijk om van tevoren een parkeerkaart te kopen.  Voor €18,- ben je verzekerd van een parkeerplek direct naast Ahoy, zonder parkeergarantie betaal je €14,50. Vooraf een kaartje kopen is in het laatste geval dus niet noodzakelijk.  

Rotterdam Ahoy
Ahoyweg 10
3084 BA
Rotterdam


Parkeergarantie boeken Route plannen

Parkeerplaats vol maar wel een vooraf gekochte parkeerkaart met garantie? Laat deze dan zien aan de verkeersregelaar en verkrijg toegang.

Parkeerplaats vol en geen vooraf gekochte parkeerkaart met garantie? Dan kun je terecht bij Q-Park Zuidplein of een andere parkeergelegenheid in de omgeving.

Mindervaliden

Voor mindervalide bezoekers heeft Rotterdam Ahoy veel faciliteiten. Zo is er de taxistandplaats vlakbij de hoofdingang waar ook minder validen gebruik van mogen maken door zich af te laten zetten. Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor mindervaliden op het grote parkeerterrein, dat zich eveneens pal naast de hoofdingang bevindt (het parkeertarief kan per evenement verschillen en ligt tussen de €14 en €18 voor een personenauto per dag). Verder zijn er in Ahoy, en dus ook in de Ahoy Arena, liften naar alle niveaus. Toiletten zijn aangepast en voorzien van alarm. Ten slotte kan men op vertoon van legitimatie bij de portiersloge een rolstoel lenen.

Voor rolstoelgebruikers zijn er speciale faciliteiten. Je dient bij het kopen van jouw toegangskaart wel duidelijk aan te geven dat je van de speciale rolstoelplaatsen gebruik wenst te maken. Rolstoelplaatsen bevinden zich, afhankelijk van de zaalindeling in de Ahoy Arena en RTM Stage, op een rolstoelplatform vóór de tribune of op de vloer. Elke invalide bezoeker kan samen met één valide persoon plaatsnemen op het rolstoelplatform. Deze persoon is in eerste instantie verantwoordelijk voor het welzijn van de invalide. Ook de begeleider dient in het bezit te zijn van een toegangskaart. Gebruikers van de rolstoelplaatsen kunnen de Ahoy Arena via de Arena ingang betreden.

Huisregels

Bij Rotterdam Ahoy gelden bepaalde afspraken en regels. Daardoor kunnen wij er zoveel mogelijk aan doen om iedereen die zich in en om onze accommodatie bevindt een veilig en prettig verblijf te bieden. Al onze huisregels vind je hier. 

Huisregels bekijken

Jouw oren

Jouw oren zijn belangrijk. Dat vinden wij ook. Daarom raden wij bezoekers van concerten of evenementen met luide muziek aan gehoorbescherming mee te nemen. 

Bij alle barren in Ahoy zijn comfortabele en onopvallende zwarte Alpine PLUG-it oordoppen verkrijgbaar. De oordoppen passen in ieder oor. Met Alpine PLUG-it ben je goed beschermd tegen harde geluiden of muziek en heb je geen last van je oren na een evenement of avondje uit. De oordoppen zijn herbruikbaar en kunnen dus ook nog na het evenement bij Ahoy worden gebruikt.

Beveiliging

Bij Rotterdam Ahoy gelden bepaalde afspraken en regels. Daardoor kunnen wij er zoveel mogelijk aan doen om iedereen die zich in en om onze accommodatie bevindt een veilig en prettig verblijf te bieden.

  • Medewerkers van Ahoy zijn bevoegd om jassen en tassen te controleren, en om zo nodig - naar het oordeel van de medewerker - goederen in beslag te nemen.
  • Ahoy kan besluiten (preventief) te fouilleren/visiteren.
  • Je bent verplicht om je op verzoek te legitimeren.
  • Ahoy hanteert camerabewaking en zal, zeker in geval van ongeregeldheden of ongevallen, beelden aan derden, waaronder justitie, ter beschikking stellen.
  • Indien hier noodzaak toe bestaat, is Ahoy gerechtigd het gehele terrein te ontruimen.