Praktische informatie

Hier vind je handige informatie voor je bezoek aan Ahoy. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan vooral even onze veelgestelde vragen.

Garderobe

Ahoy Arena

Bij de Ahoy Arena kun je jouw waardevolle spullen opbergen in een kluisje. De kluisjes kosten €7,00. Het verschilt per evenement of de garderobe geopend is, dit wordt tijdig gecommuniceerd. Voor gebruik van de garderobe wordt een vaste prijs gerekend van €2,00 per item.

 

RTM Stage 

Bij RTM Stage is een bemande garderobe aanwezig waar je jouw waardevolle spullen tegen een tarief van €2,00 per item in bewaring kunt geven.

 

Het mee naar binnen nemen van grote en onhandige voorwerpen en met name van koffers, rugzakken en tassen met een omvang groter dan A4 formaat en dikker dan 10 cm (inclusief wieltjes, handvatten en voor- en zijvakken) is niet toegestaan. We raden u aan deze niet mee te brengen.

De directie is niet aansprakelijk voor diefstal en/of het zoekraken van kledingstukken e.d. 

Garderobe reglement

Betalen

Bij alle horecagelegenheden van Rotterdam Ahoy kun je gemakkelijk en snel betalen met PIN of creditcard. Cashless betalen is mogelijk als je beschikt over Maestro, VISA, of Mastercard. Check bij de organisator van een evenement welke betaalmiddelen worden geaccepteerd tijdens het event. 

Plattegrond

Wil je weten waar de parkeerplaats precies is? Of hoe het gebouw er van binnen uit ziet? Bekijk dan onze pagina met plattegronden.

Plattegronden

Roken

Rotterdam Ahoy is een rookvrije locatie. Binnen roken is ten strengste verboden. Roken, incl. E-smoking, is alleen toegestaan in de daarvoor aangegeven rookruimten buiten. Ahoy behoudt zich het recht voor om bezoekers die binnen roken uit het gebouw te verwijderen.

Bereikbaarheid

Parkeren

Rotterdam Ahoy beschikt over 2.000 parkeerplaatsen. Om op eventdagen zeker te zijn van een parkeerplek is het mogelijk om tot uiterlijk 2 uur voorafgaand aan het evenement vooraf een parkeerkaart met parkeergarantie te kopen. Voor €18,- ben je verzekerd van een parkeerplek direct naast Ahoy, zonder parkeergarantie betaal je €15,-. Vooraf een kaartje kopen is in het laatste geval dus niet noodzakelijk.

Bij het uitrijden met een vooraf gekochte parkeerkaart opent de slagboom automatisch.

Indien je in het bezit bent van een parkeerticket, kun je op de dag van je evenement vanaf 5:00 uur 's morgens op de parkeerplaats terecht tot 5:00 de volgende dag. Voor nachtevenementen wordt parkeren langer geldig gemaakt. 

Rotterdam Ahoy
Ahoyweg 10
3084 BA
Rotterdam


Parkeergarantie boeken Route plannen

Let op: Parkeerplaats vol maar wel een vooraf gekochte parkeerkaart met garantie? Laat deze dan zien aan de verkeersregelaar en verkrijg toegang.

Parkeerplaats vol en geen vooraf gekochte parkeerkaart met garantie? Dan kun je terecht bij Q-Park Zuidplein of een andere parkeergelegenheid in de omgeving.

Mindervaliden

Voor mindervalide bezoekers heeft Rotterdam Ahoy veel faciliteiten. Zo is er de taxistandplaats vlakbij de hoofdingang waar ook minder validen gebruik van mogen maken door zich af te laten zetten. Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor mindervaliden op het grote parkeerterrein, dat zich eveneens pal naast de hoofdingang bevindt (het parkeertarief is €15,- om te parkeren en €18,- voor parkeergarantie). Verder zijn er in Ahoy, en dus ook in de Ahoy Arena, liften naar alle niveaus. Toiletten zijn aangepast en voorzien van alarm. Ten slotte kan men op vertoon van legitimatie bij de portiersloge een rolstoel lenen.

Voor rolstoelgebruikers zijn er speciale faciliteiten. Je dient bij het kopen van jouw toegangskaart wel duidelijk aan te geven dat je van de speciale rolstoelplaatsen gebruik wenst te maken. Rolstoelplaatsen bevinden zich, afhankelijk van de zaalindeling in de Ahoy Arena en RTM Stage, op een rolstoelplatform vóór de tribune of op de vloer. Elke invalide bezoeker kan samen met één valide persoon plaatsnemen op het rolstoelplatform. Deze persoon is in eerste instantie verantwoordelijk voor het welzijn van de invalide. Ook de begeleider dient in het bezit te zijn van een toegangskaart. Gebruikers van de rolstoelplaatsen kunnen de Ahoy Arena via de Arena ingang betreden.

Huisregels

Bij Rotterdam Ahoy gelden bepaalde afspraken en regels. Daardoor kunnen wij er zoveel mogelijk aan doen om iedereen die zich in en om onze accommodatie bevindt een veilig en prettig verblijf te bieden. Al onze huisregels vind je hier. 

Huisregels bekijken

Beveiliging

Bij Rotterdam Ahoy gelden bepaalde afspraken en regels. Daardoor kunnen wij er zoveel mogelijk aan doen om iedereen die zich in en om onze accommodatie bevindt een veilig en prettig verblijf te bieden.

  • Medewerkers van Ahoy zijn bevoegd om jassen en tassen te controleren, en om zo nodig - naar het oordeel van de medewerker - goederen in beslag te nemen.
  • Ahoy kan besluiten (preventief) te fouilleren/visiteren.
  • Je bent verplicht om je op verzoek te legitimeren.
  • Ahoy hanteert camerabewaking en zal, zeker in geval van ongeregeldheden of ongevallen, beelden aan derden, waaronder justitie, ter beschikking stellen.
  • Indien hier noodzaak toe bestaat, is Ahoy gerechtigd het gehele terrein te ontruimen.

Jouw oren

Jouw oren zijn belangrijk. Dat vinden wij ook. Daarom raden wij bezoekers van concerten of evenementen met luide muziek aan gehoorbescherming mee te nemen. 

Wanneer leverbaar zijn bij alle barren in Ahoy comfortabele en onopvallende zwarte Alpine PLUG-it oordoppen verkrijgbaar voor €3,50. De oordoppen passen in ieder oor. Met Alpine PLUG-it ben je goed beschermd tegen harde geluiden of muziek en heb je geen last van je oren na een evenement of avondje uit. De oordoppen zijn herbruikbaar en kunnen dus ook nog na het evenement bij Ahoy worden gebruikt.

Eten & Drinken