Ahoy

Als Rotterdam Ahoy leven we in het hier en nu maar denken continu aan de toekomst, een duurzame toekomst. Een toekomst in een gezonde, mooie en groene stad. Zodat onze volgende generaties ook kunnen genieten van al het moois dat wij te bieden hebben. Duurzame ambities realiseer je niet alleen. Rotterdam Ahoy bouwt op verschillende manieren samen met partners en stakeholders aan de toekomst.

 

Zo maken wij onderdeel uit van het EU project Ruggedised en investeren we in duurzame oplossingen in onze accommodatie. Benieuwd naar het totaal aan duurzame oplossingen binnen onze organisatie? Check de Plattegrond Duurzaamheid Rotterdam Ahoy. Bekijk hier ook onze duurzaamheidsbrochure.

Rotterdam Ahoy

Bekijk onze duurzaamheidsbrochure

Een aantal duurzame voorbeelden:
 

- Op het gebied van afvalscheiding vinden de eerste pilots plaats tijdens evenementen in Ahoy. Recycle stations worden ingezet waarbij het doel is afvalstromen een tweede leven te geven. 

Schoonmaak heeft altijd impact op het milieu. Samen met partner Hago probeert Ahoy zo neutraal mogelijk te werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van microvezeldoeken, biologisch afbreekbare afvalzakken en schoonmaakproducten met het Europese Eco-label. 

Alle inpandige schilderwerkzaamheden in Rotterdam Ahoy worden uitgevoerd door een team van Pameijer. De organisatie levert ondersteuning aan mensen met een verstandelijkeen/of psychische beperking. 

Op het gebied van logistiek werkt Ahoy samen met logistiek dienstverlener DB Schenker, als officiele beursexpediteur. DB Schenker is gericht op het ontwikkelen van ecologisch-duurzame logistieke oplossingen om C02-emissies te reduceren of compenseren. 

Nieuws & Updates

Partners
Genootschap voor Eventmanagers
IDEA
De Vereniging van Evenementenmakers
AIPC Member
European Arenas Associaton
CLC Vecta
ICCA Member
MPI Member
NBTC Marketing
Rotterdam Partners
UFI Member